
romaine-salaattia
kurkkua
paprikaa
avokado
herneenversoja
suomalaisia mansikoita
pinjansiemeniä
hyvää balsamicoa
oliiviöljyä
Pilko vihannekset ja mansikat. Sekoita mansikoita ja halloumia lukuunottamatta ainekset kulhossa. Lisää oliiviöljy ja balsamico. Viipaloi ja paista halloumi kuivalla pannulla ilman öljyä. Annostele salaatin päälle ja lisää tuoreet suomalaiset mansikat. Nauti kyytipoikana viilennettyä kuivaa valkoviiniä.

No niin oli pakko. Oli pakko, vaikka tämä fakta ei liity mitenkään halloumiin vaan pelkästään balsamicoon. Joka tapauksessa, balsamico eli balsamiviinietikka taitaa nykyään olla osa huonomminkin varusteltuja keittiöitä. Aina ei näin kuitenkaan ole ollut, sillä vasta 1970-luvulla tuo salaattien ja lihan (!) maustaja levisi kotikontujensa, Modenan alueen, ulkopuolelle. Modenassa balsamicoa on kuitenkin valmistettu jo iät ja ajat. Ensimmäinen kirjattu merkintä balsamiviinietikasta on vuodelta 1700, mutta lähteiden mukaan sen historia ulottuu ainakin 1500-luvulle, Modenan herttuan hoviin. Nykyään balsamicoa valmistetaan eri puolilla Italiaa, mutta vain Modenassa valmistettua saa myydä EU:n suojelemalla nimellä, Aceto Balsamico Tradizionale di Modenalla.
Kaupoista saatava balsamietikka on oikeasti vain tavallista viinietikkaa ja ruskealla karamellivärillä värjättyä rypälemehua.
VastaaPoistaMyös nuo modenalaiset "turvamerkityt" (ehehe) balsamicot? Ainakin kuvassa oleva merkki on sopivan pehmeää, ei kitkerää kamaluutta mitä jotkut balsamicot ovat :) Osaatko kertoa lisää aidoista balsamicoista? Olisi kiinnostavaa kuulla :)
VastaaPoistaTää salaatiresepti toimi tosi hyvin! Testasin eilen. Kiitos :)
VastaaPoistaKivaa, että tykkäsit :)
VastaaPoista