keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Kesäkeitto

Vihaatko kesäkeittoa? Älä silti käänny vaan TEE tämä ruoka. Valkoviini, tuoreet yrtit ja tuoreet raaka-aineet vakuuttavat nimittäin paatuneimmankin kesäkeittovihaajan. Ohje on Glorian Ruoka &Viinistä ja siitä riittää kuudelle ruokailijalle.

12 varhaisperunaa
5 porkkanaa (torilta!)
1 pieni kukkakaali
2 kesäsipulia hienonnettuna
1 dl hienonnettua babypinaattia
1 l vahvaa kasvislientä
100 sokeriherneenpalkoja

Suuruste:
3 rkl kirnuvoita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa

Lisäksi:
2-5rkl voita
1 hienonnettuja yrttejä (käytimme ruohosipulia, tilliä sekä salviaa)
1 tl valkopippuria
1 tl sokeria
(ripaus suolaa)

Pese vihannekset ja paloittele ne. Viipaloi sipulit ja heinonna varret, säästä varret keiton koristeluun. Hienonna pinaatti. Laita perunat ja porkkanat kattilaan. Kaada päälle sen verran vettä, että kasvikset peittyvät. Sääst loppu liemi suurusteen tekoon. Keitä kasviksia noin 5 minuuuttia. Lisää kukkakaali, pinaattu ja sipuli. Jatka keittämistä kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä, noin 10 minuuttia. Tee suuruste kasvisten kypsyessä: Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja anna kypsyä - älä kuitenkaan ruskista! Kaada viini ja sen jälkeen kerma kattilaan koko ajan vatkaten. Lisää kasvisliemi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada suurus keittoon, lisää herneenpalot ja kiehauta. Viimeistele keitto sipulinvarsilla, voilla ja yrteillä. Mausta valkopippurilla, sokerilla ja tarvittaessa suolalla. Nauti Glorian Ruoka & Viini -lehden suositteleman Triade Bianco della Campania -viinin ja tumman ruisleivän kera.

KOULURUOKATRAUMA EI KUOLE KOSKAAN
Kesäkeitto, kaalilaatikko ja Janssonin kiusaus. Kaikki mahtavia ruokia - kaikki pilattu koulujen laitoskeittiöiden toimesta. Jotain edistystä kuitenkin tapahtuu ainakin raaka-ainerintamalla. Helsingin kaupunki on nimittäin päättänyt, että vuoteen 2015 raaka-aineista 50 % on lähi- ja luomuruokaa. Mahtava päätös! Toivotaan, ettei listalla kuitenkaan luomuruusukaalia. Saattaisi muutamalla kasvisruokapäivää vastustaneella valtuuston jäsenellä mennä pasmat lopullisesti sekaisin.

4 kommenttia:

  1. En vieläkään tiedä pitäisikö tuolle videolle itkeä vai nauraa. Sukupolvenvaihdosta saadaan poliitiikassa vielä odottaa.

    VastaaPoista
  2. No niinpä... En tiedä riittääkö sukupolvenvaihdos kun tuntui nuoria olevan tässäkin älykköporukassa :/ Kansanvaihto? ;D

    T. Fakta

    VastaaPoista
  3. Hyväksi kehuttu kesäkeitto-ohje... Vähän jännittää kokeilla ja usko ei ole korkealla. Koko kesäkeiton konsepti on outo: lämpimässä maidossa puhkikeitettyjä lötköjä vihanneksia. Taidan silti uskaltautua kokeilemaan tätä. Katsotaan miten käy ja muuttuuko mielipide kesäkeitosta! :)

    VastaaPoista
  4. :D Haha, kannattaa voittaa pelot! Ja tosiaan jos seuraa ohjetta niin ei varmasti tule lötköjä vihanneksia :)

    Kerro kokemukset kun olet testannut!

    VastaaPoista