sunnuntai 29. elokuuta 2010

Karitsan kruunukyljykset

Kiikutimme eräänä iltana Stokkan Herkusta kymmenen karitsankyljystä...kahdelle! Liikaahan se oli, mutta nämä kyllä olivat ihan parhaita kruunukyljyksiä ikinä. Yrttejä pintaan ja kuumalle pannulle – muuta ei tarvittu. Vähempi olisi kyllä riittänyt...Ohje onkin maltillisemmalla otteella.

3 kruunukyljystä ruokailijaa kohden
tuoreita yrttejä (esim. timjamia, oreganoa, salviaa, persiljaa ja minttua)
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
voita

Ota kruunukyljykset hyvissä ajoin pois jääkaapista - noin 30 minuuttia ennen paistoa. Leikkaa yrtit hakkelukseksi. Hiero kyljysten pintaan suolaa, pippuria ja yrttihakkelusta. Paista kuumalla pannulla noin 3 minuuttia puolta kohden. Nauti salaatin tai esimerkiksi couscousin kanssa.

LAMMASMAISTA!
Lampaan lihaa on syöty kautta aikain ja jo 10 000 vuotta sitten eläimen monikäyttöisyys oli itsestäänselvyys Keski-Aasian heimoille. Lampaasta hyötykäytettiin lihan ja villan lisäksi myös nahka sekä maito, mutta eläimellä oli roolinsa myös uskonnollisissa menoissa. Lammas tunnetaankin kristinuskon symbolina, vaikka sen käyttö oli tuttua jo Antiikin Kreikan uskonnollisissa rituaaleissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti