torstai 10. syyskuuta 2009

Helppo pekonipasta


Viime sunnuntaina vietimme erään ihanan parikuukautisen sukulaispojan ristiäisiä. Juhlat olivat mainiot, mutta veivät voimat. Ruokaa oli saatava nopeasti ja lopputuloksena syntyi tämä pasta. Basilikan sijaan olisimme käyttäneet mieluummin rucolaa, mutta sitä ei Alepasta löytynyt. Ristiäisiin vietyjen juustokakku-cupccake'in ohje seuraa muuten heti viikonloppuna!

1 pkt pekonia
1 ruukkubasilika
puolikas paketti kirsikkatomaatteja
puoli purkkia kermaa
suolaa
pippuria
tagliatelle-pastaa

Laita pastavesi kiehumaan. Paista pekoni rapeaksi ja siirrä pois pannulta. Laita pastat kiehumaan. Paista puolitettuja kirsikkatomaatteja hetki pannulla, lisää kerma ja mausta. Sekoita kastike, pekoni ja revitty tuore basilika pastan joukkoon ja sekoita. Nauti parmesan-juuston kera.

TAIDEPEKONI
Jos ikinä satutte vierailemaan Lontoossa kannattaa matkan aikana käydä kaupungin suosituimmassa nähtävyydessä eli Tate Modernissa. Nykytaiteen museosta löytyy nimittäin Picassojen ja Mirojen lisäksi Francis Baconin (1909-1992) tauluja, jotka ihastuttavat taidokkuudellaan ja kauhistuttavat aiheillaan. Maalauksiin on saatu ikuistettua ristiriidat ja häpeät, joita maanis-depressiivisiä piirteitä omannut taiteilija varmasti elämänsä aikana kohtasi. Francis Baconiin maalauksiin voit tutustua myös Googlen kuvahaun avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti