sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Naudanlihacarpaccio






















Hyvää lihaa ei voita mikään ja tähän jos mihin kannattaa ostaa sitä oikeasti hyvälaatuista lihaa. Hakaniemen hallin E.Hakkarainen palvelee Fakta & Farfallea asiantuntevasti, suosittelemme! Tämä ohje on mukailtu Jamien Oliverin Alastoman kokin paluu -kirjasta löytyvästä reseptistä, mutta taisimme käyttää paistovaiheessa Tana Ramsayn HomeMade -kirjasta löytyvää carpaccio-ohjetta.


1 kukkurallinen rkl korianterinsiemeniä murskattuna
1 kourallinen tuoretta rosmariinia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
ripaus oreganoa
1,5kg naudan sisäfileetä

Murskaa korianterinsiemenet huhmareessa, sekoita joukkoon muut mausteet. Ripottele mausteseos leikkuulaudalle. Nosta liha mausteiden päälle ja pyörittele sitä siinä, kunnes kaikki yrtit ovat takertuneet fileen pintaan. Kääri filee folioon ja anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia. Lämmitä paistinpannu erittäin kuumaksi ja paista folion sisällä olevaa lihaa 30 sekuntia kaikilta puolilta. Jäähdytä ja laita pakastimeen ainakin tunniksi, sillä kohmeinen liha on helpompi leikata ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile esimerkiksi alkupalana.

RAAKAA LIHAA NEIDILLE
Carpaccio-ruokalaji loihdittiin ensimmäisen kerran italialaisen Harry's Bar -ravintolan omistaja Giuseppe Ciprianin toimesta. Tarinan mukaan ravintolassa vieraili vuonna 1950 kreivitär Amalia Nani Mocegino, joka ilmoitti syövänsä vain raakaa lihaa. Kekseliäänä miehenä Cipriani loihti raa'asta lihasta herkullisen ruokalajin, jonka hän keksi nimetä venetsialaisen taiteilijan Vittore Carpaccion mukaan. 1500-luvulla eläneen taiteilijan maalauksiin voi tutustua esimerkiksi Googlen kuvahaun avulla. Mutta mitä ovat lukijat, kuka nykyajan taitelija, muusikko tai näyttelijä ansaitsisi oman ruokalajin? Voisimmeko syödä Madonnan leipää? Entä The National-vanukasta? Ehdota ruokalajia niin F&F toteuttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti