lauantai 12. syyskuuta 2009

Juustokakku-cupcake






















Tämä resepti löytyy Exclusively Food -sivustolta. Ohje oli oikein helppo ja keräsi kehuja. Kannattaa kokeilla!

Pohja:

150 g Digestive-keksejä
70 g sulatettua voita
(marjoja ja tomusokeria koristeluun)

Täyte:

250g tuorejuustoa (Philadelphia)
0,7 dl hienosokeria
1 kananmuna
1 ruokalusikallinen sitruunamehua
1 dl löysäksi vatkattua kermaa

Lämmitä uuni 180C. Vuoraa silikoninen tai peltinen muffinivuoka paperisilla muffinivuoilla. Murskaa keksit hienoksi muruksi tehosekoittimella ja sekoita murska sulatettuun voihin. Painele seos ohuelti muffinivuokiin. Sekoita tuorejuusto ja sokeri tehosekoittimessa. Lisää kananmuna, sitruunamehu ja kerma. Sekoita hyvin. Jaa seos keksipohjilla alustettuihin vuokiin ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoissa 30min ja koristele tuoreilla marjoilla sekä tomusokerilla.

TUORETTA JUUSTOA
Aikaisemmissa resepteissä olemme käsitelleet muun muassa matojen kera mädätettyä juustoa, mutta tarkastellaan tällä kertaa tuoretta juustoa eli tuorejuustoa. Maailmankuulun Philadelphia-tuorejuuston valmistajan, Kraft Foodsin, mukaan tuorejuuston juuret ulottuvat vuodelle 1872.
Maailma ehkä pelastuu avaruusolioiden hyökkäykseltä amerikkalaisten ja Bruce Willisin urhoollisuuden takia, mutta tuorejuustohistoriaa ei Yhdysvaltoihin Kraft Foodsin väitteistä huolimatta voida antaa. Tuorejuustoa on nimittäin tehty Euroopassa aina 1600-luvulta lähtien.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Montakohan kuppikakkua tuosta tullee? Kun seurasi tuota linkkiä niin jotain blueberry muffineita tuli 12 kpl. Jotain sen suuntaista(ko)?

    VastaaPoista