sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Lasagne paremmalla valkokastikkeella

Lasagne on yksi parhaista viikonloppuruoista ja tällä reseptillä ei tarvitse alkaa kikkailemaan valkokastikkeella. Tämä on mielestämme jopa parempaa kuin perinteinen valkokastike, mutta taatusti myös rasvaisempaa...

Ragu (toinen ohje löytyy elokuun arkistoista):
400g paistijauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa (Mutti)
1 pieni tlk Mutti-tomaattipureeta
1 nippu basilikaa
4 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
loraus punaviiniä

Helpompi ja parempi valkokastike:
purkki creme fraichea
loraus maitoa
muutama kourallinen raastettua parmesania
pippuria

Laita kattilaan kunnon loraus oliiviöljyä, lisää tomaattimurskat sekä tuoretta basilikaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita lämpimälle pannulle oliiviöljyä ja kuullota silputtu sipuli sekä 3 valkosipulinkynttä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattikastike, loraus punaviiniä ja yksi valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua hetki. Tee sillä välin valkokastike. Laita kulhoon purkillinen creme fraichea, loraus maitoa sekä raastettu parmesan. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja lisää hieman mustapippuria. Kokoa lasagne näin: Laita lasagne-vuoan pohjalle ohut kerros ragu-kastiketta. Lisää lasagnelevyt. Laita lasagnelevyjen päälle kerros ragua ja päälle valkokastiketta. Toista kunnes vuoka on täynnä ja jätä viimeiseen kerrokseen vain ragu-kastiketta sekä parmesania. Paista 200C uuniissa noin 40 minuuttia


RUOKA ON UUSI BEMARI
Helsingin Sanomat uutisoi muutama päivä sitten pikaruoan kulutuksen kasvusta Yhdysvalloissa. Pikaruoan suosiota selitetään taantumalla, joka ajaa köyhtyneitä amerikkalaisia yhä useammin McDonaldsin tai KFC:n tiskeille ja pikaruoalla saatetaan korvata päivän kaikki ateriat. HUH. Ero varakkaiden ja köyhien ruokailutottumuksissa on osissa Yhdysvaltoja jo niin suuri, että viime vuonna Los Angelesin City Council asetti säädöksen, jolla kiellettiin uusien pikaruokaloiden rakentaminen vähävaraisten asuttamille alueille (huom. juttu ei kerro allerkirjoittiko kaupungin pormestari säädöstä!). Mielenkiintoista, mutta mitä mieltä olette: onko pikaruoka esimerkiksi Suomessa näin kova sosiaaliluokan ilmentäjä? Erottavatko foodie-kulttuuri tai pikaruoka käyttäjänsä muista sosiaaliluokista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti