Helsingin Sanomien verkkosivuilta löytyi kiinnostava artikkeli liittyen resepteissä käytettyihin mittoihin. Monessa leivontareseptissähän neuvotaan laittamaan esimerkiksi 1 teelusikkalinen leivinjauhetta, mutta kuinka paljon tuo mitta oikeastaan onkaan? Nähtävästi mitalla tarkoitetaan aina mittalusikoista löytyvää teelusikka-mittaa, sillä nykyisten teelusikoiden tilavuus ei vastaa isoäidin syvien lusikoiden tilavuutta. Huh, onneksi tänään tarttui jouluostoksilla mukaan myös uusi mittasarja!
Näin ne uhkailee! Meidän keittiöstä ei löydy vaakaa, jonka takia siis tuskaillaan välillä noiden "30g x-ainetta" ohjeiden kanssa. Pitääpä muuten tehdä joku "keittiövälineet top 10"-postaus, johon myös lukijat voisi osallistua..itse kun on (vielä) suht pihalla noista hifistelyjutuista :)
Tarkkoja mittoja ei mun mielestä tarvitse kuin hifistely-leivonnassa tai jossakin molekyyligastronomiassa. Ei normaali ruoka epäonnistu sen takia, että jotain ainetta on vähän enemmän tai vähemmän kuin ohjeessa.
Ja maistaminenhan on se ainoa tapa, jolla oikeat aineiden suhteet löytyvät.
Leivonnassahan tolla painolla voisi olla käyttöä. Esimerkiksi nyt pullataikina näyttää huolestuttavan epäonnistuneelta kun vedin mitat arviolta (tein siis vähän pienempää taikinaa kuin ennen). Maistaminen on itseasiassa tapa johon minä (Fakta) opin vasta muutaman viime vuoden aikana..ja edelleen kyllä tökkii taikinoiden maistaminen, sillä (toisin kuin "kaikki muut") en tykkää raa'asta taikinasta.
Fakta ja Farfalle on helsinkiläisen pariskunnan pitämä ruokablogi, joka yhdistää maut ja faktat. Toinen blogisteista on nippelitietoon hurahtanut herkuttelija, toinen ruoan syvimpään olemukseen perehtyvä fiilistelijä. Ellei toisin mainita, kuvien oikeudet kuuluvat Fakta & Farfallelle, ethän siis käytä niitä ilman lupaa. Ota yhteyttä: fakta.farfalle //at// gmail . com
tota mittojen sekoilua varten on hyvä käyttää vaakaa.. gramma on aina gramma.
VastaaPoistaNäin ne uhkailee! Meidän keittiöstä ei löydy vaakaa, jonka takia siis tuskaillaan välillä noiden "30g x-ainetta" ohjeiden kanssa. Pitääpä muuten tehdä joku "keittiövälineet top 10"-postaus, johon myös lukijat voisi osallistua..itse kun on (vielä) suht pihalla noista hifistelyjutuista :)
VastaaPoistaTarkkoja mittoja ei mun mielestä tarvitse kuin hifistely-leivonnassa tai jossakin molekyyligastronomiassa. Ei normaali ruoka epäonnistu sen takia, että jotain ainetta on vähän enemmän tai vähemmän kuin ohjeessa.
VastaaPoistaJa maistaminenhan on se ainoa tapa, jolla oikeat aineiden suhteet löytyvät.
Leivonnassahan tolla painolla voisi olla käyttöä. Esimerkiksi nyt pullataikina näyttää huolestuttavan epäonnistuneelta kun vedin mitat arviolta (tein siis vähän pienempää taikinaa kuin ennen). Maistaminen on itseasiassa tapa johon minä (Fakta) opin vasta muutaman viime vuoden aikana..ja edelleen kyllä tökkii taikinoiden maistaminen, sillä (toisin kuin "kaikki muut") en tykkää raa'asta taikinasta.
VastaaPoista