keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Nuudeleita vietnamilaisittain

Tämä "vietnamilaishenkinen" ohje on ystävältämme Monalta, joka muutti tammikuun alussa Lontooseen. Terveisiä siis saarimaahan! Ohjeesta riittää kahdelle syöjälle.

Nuudelit:
1pkt riisinuudeleita
4 isoa valkosipulinkynttä
kupillinen katkarapuja
(pähkinöitä)
oliiviöljyä

Kastike:
2rkl tuoretta inkivääriä raasteena
1-2 tuoretta punaista chiliä
2 limen mehu
2rkl soijaa
tuoretta basilikaa

Sekoita raastettu inkivääri, pilkottu chili, limemehu, soija ja silputtu basilika kulhossa. Laita jääkaappiin lepäämään ja valmista nuudelit. Kiehauta vesi, lisää nuudelit ja ota kattila pois levyltä. Anna kypsyä 3-4 minuuttia. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kokonaiset, veitsellä murskatut valkosipulit, katkaravut sekä pähkinät. Paista muutama minuutti. Sekoita nuudelit, katkarapusekoitus ja kastike. Nauti!

AURINGON ALTA
Aamukirjoittelun takia joudutte tyytymään hieman lyhyempään faktaa. Tällä kertaa esittelen nimittäin vain mielenkiintoisen linkin! Kyseessä on Helsingin Sanomien Hedelmäopas, jossa esitellään paitsi eksoottisia hedelmiä myös reseptejä liittyen näihin ihmetyksiin. Listalta löytyy muun muassa litsi, minikookos ja kirimoija...eikun testailemaan!

5 kommenttia:

  1. Kiitos aivan loistavasta blogista, olette paras kotimainen ruokablogi minkä olen löytänyt!
    Kaikki reseptit saavat veden kielelle ja on pakko rynnätä kokkailemaan :)

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos :) Nyt vaan kaikki lukijat kokkailemaan! Tästä reseptistä tosiaan kiitos ystävällemme Monalle. Helppo, nopea ja ihan mielettömän hyvää...

    VastaaPoista
  3. Ja minä puolestaan kiitän ystävääni Joelia, joka on metsästänyt reseptin ensin! :D

    VastaaPoista
  4. Minulla olisi yksi pieni toive ehdotus, että voisitteko kirjoittaa aina reseptin yhteyteen kuinka monelle henkilölle resepti on tarkoitettu! Kiitos :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Kiitos ehdotuksesta. Menee toteutukseen heti seuraavissa ohjeissa. Tämä kyseinen ohje on kahdelle, mutta ihan kiitettävän isot annokset tästä tulee. Usea ohje on juurikin kahdelle..mutta aika isoja annoksia ne silti on ;) Pyrimme laittamaan myös vanhoihin ohjeisiin nuo määrät, mutta siinä saattaa mennä hetki :)

    VastaaPoista