tiistai 23. maaliskuuta 2010

Juustojen äiti

The Guardian -lehti uutisoi muutama viikko sitten mielenkiintoisesta tai ainakin hyvin omituisesta juustosta. Nimittäin amerikkalainen kokki Daniel Angerer on valmistanut kokeeksi äidinmaitojuustoa vaimonsa äidinmaidosta.
Syyksi Angerer mainitsee kokin pyrkimyksen kokeilla jotain muuta, mutta äidinmaitojuusto ei ainakaan vielä päätynyt miehen ravintolan ruokalistalle.

Innokkaimmat kotikokit voivat kokeilla myös itse juuston valmistusta, sillä ohje löytyy täältä. Makua Angerer kuvailee suolaisen mausteiseksi eli kyseessä ei taida olla ihan perus-Edam. Itse emme varmaan kyseistä juustoa pystyisi henkisestä lukosta johtuen syömään, mikä toisaalta hieman outoa - syömmehän viikottain toisen nisäkkään äidinmaitoa juuston muodossa. Miksiköhän asia aiheuttaa vastareaktion myös monelle muulle kun jutusta on heille kertonut? Uppoaisiko sinulle äidinmaidosta valmistettu juusto?

(Kuva: Uqbar - Creative Commons)


1 kommentti:

  1. Hahaa, J, tätä sä saat joululahjaksi.. Sopii hyvin tähän kummalisten ruoka-aineiden teemaan. Tosin luonnollisuudesta toiseen ääripäähän:

    http://www.lostateminor.com/2010/03/25/edible-food-colouring-spray/

    VastaaPoista