perjantai 12. maaliskuuta 2010

Ruokaa ja viihdettä

Flunssasta johtuen ei ole tullut kokkailtua vaan lähinnä tuijoteltua sarjoja ja leffoja sängyn pohjalta. Onneksi myös puolivalmiista saa ihan hyvää ruokaa ja viikolla teinkin itselleni ison satsin Tom Kha -keittoa, joka ei vastannut toki täysin itsetehtyä mutta kelpasi hyvin kipeänä. Katsokaapas miten helposti se onnistui (ohje on siis Spice Up!:n tom yam -tahnapurkista, mutta lisäsin hieman aineksia):

4dl kookosmaitoa
4 dl kasvislientä
1 pussi katkarapuja
1 thaipakastevihannespussi
1 punainen chili (tai muutama kuivattu)
1 limen mehu (ja toinen tarjoiluun)
3 rkl kalakastiketta
1 prk tom yam -tahnaa (Spice Up)
tuoretta korianteria
muutama limelehti (jos löytyy)
1 tl panang-currytahnaa (jos löytyy)

Kiehauta kasvisliemi ja kookosmaito. Lisää jäiset vihannekset ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää pilkottu punainen chili, tom yam -tahna, limemehu, kalakastike ja limelehdet sekä currytahnaa jos kaapista niitä löytyy. Kiehauta muutama minuutti ja lisää katkaravut. Ota pois liedeltä ja anna katkarapujen sulaa. Tarjoile tuoreen korianterin sekä limelohkon kera.

(Kuva: Mad Men)

SARJAVINKKI MUILLE KIPEILLE
Maailman paras sarja sitten Sinkkuelämän (toim. huom. tämä on vain ja ainoastaan Faktan mielipide) taitaa olla kuvassakin oleva Mad Men. 1960-luvun mainosmaailmaan sukeltava sarja vakuuttaa paitsi puvustuksellaan ja näyttelijöillään myös ihastuttavan moniulotteisilla hahmoilla. Jokaista hahmoa rakastaa ja vihaa/säälii/halveksii samanaikaisesti eikä koskaan voi olla varma mitä sarjassa seuraavaksi tapahtuu. Harvinaisen hyvin käsikirjoitettua sarjaa kannattaa ehdottomasti katsoa maratonina ja tuotantokausia voi ostaa muun muassa Amazonista. Nelosella sarjan uudet jaksot alkavat nähtävästi 31.3. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti