tiistai 4. toukokuuta 2010

Lihapullapasta

Ihmettelette varmaan mihin F&F on kadonnut. Fakta kohdalla se meni jotenkin näin: kirjaprojekti, deadline ennen vappua, vappuna kuolema. Farfallea piti kiireisenä sen sijaan tähän valmistautuminen. Mutta nyt, nyt on toukokuu ja elämä edessä! On aikaa kokata, blogata ja vihdoin vastata myös kommenttilooran kysymyksiin. Aloitamme toukokuun itsellemme asettamalla haasteella. Aiomme nimittäin käydä läpi 10 kiinnostavaa suomalaista ruokablogia ja kokeilla jokaisesta blogista tiettyä reseptiä. Aloitamme suomalaisten ruokablogien "äidillä ja isällä" Pastanjauhannalla ja teemme blogin lihapullapastaa - tosin hieman varioiden. Seuraavat kohteet löydät reseptin "faktasta". Annos on 4:lle tai 2:lle todella nälkäiselle.

Lihapullat:
400g jauhelihaa
kourallinen tuoretta timjamia
puoli kourallista tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
2 valkosipulinkynttä
(1 kananmuna)

Paistamiseen:
oliiviöljyä
voita

Kastike:
Paseerattua tomaattia
basilikaa
sipuli
1 valkosipulin kynsi

Sekoita kaikki aineet sekaisin kulhossa. Taikinasta tulee saada kiinteä, ettei lihapullien rakenne hajoa pannulla paistettaessa. Kuumenna oliiviöljyä ja voita paistinpannulla. Pyörittele taikinasta 6 isoa lihapullaa ja laske ne varovasti kuumalle pannulle. Pyörittele pullia niin, että ne ovat kauttaaltaan ruskistuneet. Nosta pullat varovasti pois pannulta hetkeksi. Tämän jälkeen kuullota sipuli paistirasvassa (lisää tarvittaessa öljyä), jonka jälkeen kaada paseerattu tomaatti pannulle. Lisää loput basilikasta ja murskattu valkosipuli. Anna kastikkeen kiehahtaa ja laske lämpötilaa pienelle lämmölle. Siirrä lihapullat pannulle kastikkeen sekaan ja anna hautua vähintään tunti välillä sekottaen. Tarkista lopuksi maku mustapippurin, suolan ja sokerin avulla. Tarjoile De Cecco-spagetin ja parmesaanin kanssa.


RUOKARETKI BLOGEIHIN
Kuten yllä ehdimme paljastaa, aiomme käydä läpi 10 kiinnostavaa suomalaista ruokablogia. Osa on varmasti teillekin tuttuja, mutta kyse ei niinkään ole muiden blogien esittelystä. Huomasimme vain, että teemme omituisen harvoin muiden blogien ruokia, vaikka niitä usein seuraammekin. Nyt siis korjataan vääryys ja laitetaan ruokablogien herkut testiin! Tässä marssijärjestys: Chez Jasu, Chocochili, Viva Ciabatta!, Keittiö Piemonten sydämessä, Herkku & Koukku, Siskot kokkaa, Avaruusasema, Molekyyligastronomiaa. Kuten varmaan huomasitte, on listassa yhteensä 9 blogia (mukana siis Pastanjauhantaa). Otamme vastaan ehdotuksia 10. blogiretken kohteeksi! Nyt saa ehdottaa...

17 kommenttia:

  1. Jee, kivaa! Odotan innolla Chocochilin vuoroa :)

    VastaaPoista
  2. Hauskaa! Tervetuloa vierailulle!

    VastaaPoista
  3. Joo, hauskaa päästä testailemaan eri blogien valikoimia :)

    VastaaPoista
  4. Niin ja siis, saa myös ehdottaa kaverin blogia tai blogia, jota itse seuraa. Leivontablogi voisi olla aika haastava..Ideoita?

    VastaaPoista
  5. Noniin, jännityksellä jään odottamaan, minkä reseptin valitsette :)

    VastaaPoista
  6. Jee, mekin päästiin mukaan! Innolla täälläkin odotellaan sitä, että mihin reseptiin päädytte. :)

    VastaaPoista
  7. Itse valitsisin Ihanien tomaattien, Pippurimyllyn tai Herkkuja ruokapöytään-blogien välillä. Kaikissa on hyvin monipuolisia ohjeita, joita opiskelijakin voi toteuttaa. Ihania kaikki!

    -Jenni

    VastaaPoista
  8. jännää tosiaan mitä testaatte.. ittekään en kyllä muista blogeista ole tainnut tehdä suoraan mitään paitsi jostain ulkomaalaisista.

    testatkaa silläsipulia ja nakkisiiliä :)

    VastaaPoista
  9. Nelle, Mikko ja Aleksi: Pyritään valitsemaan jotain "oman repertuaarin" ulkopuolelta. Okei pastaa tehdään usein, mutta ylläolevaa reseptiä tehdään aika usein. Kivaa nähdä tuleeko näistä uusista resepteistä myös suosikkeja :)

    Anonyymi (ja Aleksi): Kiitos vinkeistä, pitää käydä testaamassa!

    VastaaPoista
  10. Ehdotan Voisilmäpeliä!
    Sieltä löytyy myös erittäin hyviä leipomusohjeita!

    VastaaPoista
  11. Ee: Kiitos muistutuksesta! Ollaan ainakin joskus leivottu leipää Voisilmäpeliä-blogin reseptillä. Se taisi tosin olla ennen tätä blogia :)

    VastaaPoista
  12. Kinuskikissa on loistava leivontablogi. Käy kerran, käyt aina leivontapeukalon vipattaessa.

    VastaaPoista
  13. Tässä yksi tuore blogi, helmikuussa aloittanut: Kaikki äitini reseptit. Käykää kurkkaamassa!Jos (siis kun!) Pastanjauhantaa on suomalaisten ruokablogien "äiti ja isä", niin me ollaan varmaan sitten niinkun se kärpänen siellä keittiön katossa. (olipas ruokahygienian kannalta mielenkiintoinen kielikuva... :)

    VastaaPoista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  15. Anonyymi: Kiitos vinkistä, pitää käydä katsomassa!

    Nanna: Jee, kivaa että tulee yhä uusia ruokablogje :) Käydään katsomassa ja laitetaan mietintämyssyyn ;)

    VastaaPoista
  16. haaste kuulostaa hyvältä, aion seurata ehdottomasti :) itse seuraan pastanjauhantaa (leipomukset erittäin hyviä), vähän tuntemattomampaa blogia www.ruoanvalmistus.blogspot.com (paria reseptiä kokeiltu ja laadukkaaksi todettu) ja tietysti teidän blogia (taidokkaasti kirjoitettu, aina lukemisen jälkeen on nälkä).

    VastaaPoista
  17. Kj: Jes ja tänään tuli jo kolmas resepti. Tällä kertaa Chocochilin puolelta. Kiitos kehuista :)

    VastaaPoista