lauantai 3. huhtikuuta 2010

Suosikkiherkut osa I

Aaarggh, Blogger on sekoillut viimeiset pari päivää eikä tekstien julkaisusta ole tullut mitään. Mutta nyt toimii, joten tässä pari päivää sisällä mehustunut ruokafiilistely:

Kuten aiemmin tällä viikolla kerroimme, juhli Fakta syntymäpäiviään 27.3. Lahjaksi tuli mm. Nigel Slaterin mahtava Appetite-kirja, kauneushoitoja, musiikkia ja erilaisia ruoka- ja juomaherkkuja. Yhdestä ruokaherkusta on tullut nopeasti Faktan suosikki ja tuo herkku on Wild Forest Productsin tryffeliöljy! Öljy tekee "ihan mistä vaan" mielettömän hyvää ja maustoipa Fakta tänään jopa paistetun kananmunan kyseisellä öljyllä - hyvää tuli!

Torstaina Farfalle sen sijaan luovutti oman lahjansa: itsekokatun luksusillallisen. Aloitimme illallisen tuoreista viikunoista, mintunlehdistä ja buffalo-mozzarellasta tehdyllä kokonaisuudella. Pääruoaksi nautimme yrttipossua ja tryffeliöljyrisottoa, joka oli vaatimattomasti sanottuna tajunnan räjäyttävä kokemus.

Koska illan teemana oli Faktan "hemmottelu" ja hyvä ruoka, päätimme yhteistuumin jättää kuvaukset seuraaville kokkauskerroille. Ei kuitenkaan huolta, sillä esimerkiksi tryffelirisoton valmistat helposti helposti käyttämällä risotto-reseptistämme löytyvää perusrisoton ohjetta (eli ilman mascarponea, leivänmuruja tai mantelia) ja maustamalla sen lopuksi tryffeliöljyllä. Yksinkertaista, mutta niiiiiiiin hyvää!

(Kuva: bw14 - Creative Commons)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti