tiistai 18. toukokuuta 2010

Perunasalaatti

Blogiseikkailun kolmas ruoka löytyi Chocochilin puolelta. Päädyimme tekemään herkulliselta kuulostavaa Vihreää perunasalaattia lauantaiselle piknikille, jonka aikana nautittiin myös Hakkaraisen ohuita chorizo-makkaroita. Salaatti oli sen verran hyvää, ettei kumpikaan bloggaajista tajunnut ottaa siitä kuvaa ennen kuin jäljellä oli pelkkä salaattikulhon pohja! Ei muuten kestänyt kauaa... Suosiosta johtuen päätimme tehdä samaista salaattia vielä sunnuntainkin puolella kasvispihvien (resepti tällä viikolla) lisukkeeksi. Ihanaa oli ja kaikki meni – onneksi kuvaaja ehti ikuistaa perunasalaatin, jota tullaan varmasti syömään vielä useammankin kerran! Ohje on suoraan Chocochilin puolelta. Käytimme pähkinöiden sijaan pistaaseja (allergian vuoksi) ja sekoitimme kaikki ainekset ronskilla otteella sekaisin.

uusia perunoita
tuoreita vihreitä papuja
0, 5 ruukku basilikaa
80 g pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 tl sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
kevätsipulia
villirucolaa
siemeniä ja pähkinöitä

Keitä perunat. Leikkaa pavuista päät pois ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan. Pavut saavat jäädä hiukan rapeiksi.
Sekoita sauvasekoittimella peston aineet: basilika, pinjansiemenet, valkosipuli, sitruunamehu, suola ja pippuri. Lisää oliiviöljyä, kunnes koostumus on sopiva.Sekoita pesto hiukan jäähtyneiden perunoiden ja papujen jokkoon. Lisää sekaan silputtua kevätsipulia. Rouhi sekaan reilusti mustapippuria ja tarkista, onko salaatissa riittävästi suolaa. Laita kulhoon silputtua rucolaa, sesaminsiemeniä ja pistaaseja. Sekoita hyvin.

KESÄSÄÄ LÄMMITTÄÄ?
Lauantaina bloggaajat nauttivat mahtavasta kesäsäästä piknikillä. Ulkona tuli vietettyä yhteensä 14 tuntia ja kaikki ateriat syötiin puistossa. Ilta päättyi Bar Loosen alakerran tanssilattialle ja lämpimässä yössä pyöräilyyn. Tätä on kesä! Mutta jatkuuko se? Huijataanko suomalaisia taas uskomaan, että kesä tuli jo, kun oikeasti ilmat yleensä viilenevät kesäkuulle tultaessa? Enää ei tarvitse elää epätietoisuudessa, sillä täällä kertoo sammakkomies miltä kesä 2010 näyttää! Hyvältä näyttää, sillä miehen mukaan kesä menee jokseenkin näin: "
Veikkaan, että kolmesta viiteen viikkoon on hellejaksoa. Välillä käy ukkosjakso, mutta sen jälkeen lämpenee uudelleen. Jossain käy jopa yli kolmenkymmenen, mutta suurin osa on 25 - 30 astetta. Marjavuodestakin tulee kohtalainen tai melko hyvä".

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että maistui! Odottelen jo papukautta innolla, niin pääsee taas tekemään tätä.

    VastaaPoista
  2. Me tehtiin tätä Haricot-pavuista, jotka oli mukavan maistuvia ja rapsakoita jo nyt :)

    VastaaPoista