torstai 19. elokuuta 2010

Kun itse tekee, niin saa just sitä mitä haluaa...

Kemikaalicocktailin Noora kirjoitti eilen kahvila Keitaasta ja paikan pettymyksen aiheuttamasta salaatista. Katsellessani blogiin napattua kuvaa mietin, että mitäköhän tapahtuu jos joku lihasyöjä-ärjy päättää kokeilla vegeä just tossa paikassa, justiinsa tuona päivänä. Ei morjes. No pakkohan se oli sitten päteä ja tehdä oma vegesalaatti (ei tosin vegaani..). Hyvää tuli, mutta tuli myös ähky. Kuva on sitten kännykällä otettu eli älkää ihmetelkö laatua...Ja hei, annetaan Keitaalle vielä mahdollisuus, sillä itse olen syönyt siellä ihan hyvän täytetyn leivän. Ja sieltä saa luomujätskiä!

salaattia
kurkkua
tomaattia
paprikaa
kalamata-oliiveja
fetaa
hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa

1 dl linssejä
2 dl vettä
rkl raastettua sitruunankuorta
1/4 sitruunan mehu
pieni nippu persiljaa silputtuna
1 valkosipulinkynsi
suolaa

1 avokado
puolikas sitruuna
1 tl kuivattua chiliä
suolaa

muutama viipale yrttitofua
sesaminsiemenöljyä

Valmista ensin linssimössö eli keitä linssejä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä kunnes linnist jäähtyvät. Lisää joukkoon silputtu persilja, murskattu valkosipuli, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehua. Sekoita ja lisää suolaa maun mukaan. Kuori kypsä ja pehmeä avokado, laita kulhoon. Lisää suolaa, sitruunamehua sekä kuivattua chiliä. Muussaa. Tee nyt salaatti. Sekoita pilkottu salaatti, tomaatti, kurkku ja paprika. Lisää hyvä loraus oliiviöljyä ja balsamicoa. Asettele lautaselle ja lisää päälle fetaa sekä oliiveja. Lisää lautaselle linssimössöä ja avokadotahnaa. Leikkaa tofusta ohuita viipaleita ja lorauta päälle hieman sesaminsiemenöljyä. Nauti!

MENOVINKKI VIIKONLOPULLE
Tässä pitäisi olla jotain tofusta, linsseistä tai Berliinistä (eli siitä miksei Suomessa ole paikan kaltaisia vegerafloja..), mutta nyt ei vaan irtoa. Tiedättehän? Saatte kuitenkin sen sijaan mahtavan menovinkin viikonlopulle! Ja liittyyhän se jotenkin vegeen, sillä ainakin tapahtuman nimi on Punajuuri...*kröhöm*. Sen pidemmittä puheitta, menkää lauantaina Punajuuri-kaupunginosafestareille Punavuoreen! Siellä soittaa ainakin Manna ja 22-pistepirkko. Myös tapahtuman periaatteet ovat kohdallaan. Vai mitä sanotte tästä:
"JOS VASTAAMME JOKAISEEN YSTÄVÄN PYYNTÖÖN MYÖNTÄVÄSTI, VOIMME JOKAINEN EDESAUTTAA TOISTEMME UNELMIEN TOTEUTUKSESSA. SE MITÄ TAPAHTUU ON KYSYJÄN VASTUULLA."? Pitäkää hauskaa! Fakta kirjoittaa viikonlopun gradua ja Farfalle valmistelee jotain kiinnostavaa tänne...



3 kommenttia:

  1. näyttääpä ihanalta ja tuon on pakko maistua hyvältä. Itse kokeilin tänään Mokomarketin salaattia ja olin siihen hyvin tyytyväinen.
    T: venla.s.

    VastaaPoista
  2. Venla: Pitääpä laittaa Mokomarket testiin!

    Cro: It is, isn't it!

    VastaaPoista