tiistai 2. marraskuuta 2010

Ruokaa metsästä

Luin muutama kuukausi sitten jutun suomalaisesta kokista, joka ylisti metsäyrttejä ja niiden käyttöä tavallisessa kokkauksessa. Juttu taisi olla Glorian Ruoka & Viinissä, mutta jostain syystä se jäi ohitettua nopeasti. Harmi, sillä yrttien ja kasvien "metsästys" näyttää olevan iso juttu jo ulkomailla. Tai näin ainakin väittää tämä The New York Timesin artikkeli. Ajatus kutkuttelee, eikä vähiten siksi, että olen luvannut itselleni meneväni tänä vuonna "metsälle" – määrittelemättä sen tarkemmin metsäsamoilun tarkoitusta tai kohdetta. Ongelmaksi taitaa muodostua kuitenkin se, etten todellakaan tiedä mitä yrttejä metsästä pitäisi etsiä. Eikä niitä taida edes enää löytyä, onhan jo marraskuu! Noh, ensi kesänä sitten. Lupaan. Aikuisten oikeesti!

T. Fakta

P.S. Sen verran pitää hehkuttaa, että ehdin tänä vuonna ensimmäistä kertaa sienimetsälle! Jes!

6 kommenttia:

 1. Vielä löytyy! esimerkiksi männyn oksia (silppua tai käytä marinointiin tai varrasta niillä sisäelimiä/lihaa), kallioimarretta (käytä juuria vaikkapa panna cottan maustamiseen - juurten ottamiseen tarvitset metsänomistajan luvan) tai katajaa (maustamiseen). noin esimerkiksi :)

  VastaaPoista
 2. Yksi vaihtehto kokiksi olisi Carelian mesu Sami Tallberg. Julkaisi kesän lopulla myös kirjan, joka kulki jollain hyvin yksinkertaisella nimellä. Taisi olla Villiyrttikeittokirja tms.

  VastaaPoista
 3. Löysin teidän blogin tuossa viime kesänä, ja nyt sain vihdoin lisättyä teidät lukulistalleni. Ihana, inspiroiva blogi, ja todella hyvin ja kiinnostavasti kirjoitettu!

  VastaaPoista
 4. VOISITTEKO TARJOTA PALSTALLANNE MINUN EIKAN ULOSTETTA ELI SKEIDAA LÄMMITETTYNÄ MIKROSSA KANGASVUOKONTIELLÄ. 5B

  VastaaPoista
 5. RAISKATA VAUVAA EIKALLA

  VastaaPoista
 6. Onko paluuta takaisin ruokablogisteiksi tulossa?

  VastaaPoista