tiistai 14. heinäkuuta 2009
Punajuuri-aurajuustosalaatti
2 punajuurta
1 pkt Auraa
romainesalaattia
jääsalaattia
kurkkua
punasipulia
balsamicoa
soijaa
pippuria
hunajaa
parsaa
oliiviöljyä
paahdettuja kurpitsansiemeniä
Marinoi ensin sipulit balsamicolla:
1.leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi 2.laita astiaan ja kaada päälle paljon balsamicoa, muutama loraus hunajaa, loraus soijaa ja hyppysellinen pippuria. Sekoita, maista marinadiainesten suhteet ja anna maustua.
Tämän jälkeen laita punajuuret höyrystymään/keittymään:
1. kuori punajuuret ja pilko n. 4 osaan 2. keitä punajuuria vähäisessä vedessä noin 30min (vesi ei siis peitä punajuuria kokonaan) 3. valuta vesi pois, huuhtele punajuuret kylmällä vedellä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Kun punajuuret ovat kiehuneet, valmista parsa:
1. kuori tankoparsa ja leikkaa puumainen osa pois 2. paista hyvin kuumassa pannussa oliiviöljyssä n. 5min.
Sitten itse salaattiin:
Valmista perussalaattipeti romaine- ja jääsalaatista sekä kurkusta. Ripottele päälle oliiviöljyä. Laita salaatti lautaselle, asettele kypsät punajuuret, paistetut parsat sekä hyvät viipaleet Auraa salaattipedin päälle. Lisää balsamicopunasipuli sekä pannulla paahdettuja, suolattuja kurpitsansiemeniä. Nauti!
MMMM...MATOJUUSTOA!
Vanhin tunnettu sinihomejuusto, Roquefort, tulee eteläisestä Ranskasta Averyonin lähiympäristöstä. Hurjin eurooppalainen juusto tulee kuitenkin Sardiniasta, jossa pecorinosta mädättämällä valmistettuun juustoon lisätään juustokärpästen toukkia rasvojen hajottamiseksi. Casu marzu -nimellä kulkevaa toukkajuustoa saa turvallisuusriskin takia enää vain tiskin alta. Brittiläinen tv-kokki Gordon Ramsay pääsi (vai joutui?) kuitenkin maistamaan tätä italialaista makuelämystä...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Lisää hyviä blogeja, NAM!
VastaaPoista