keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Makea lettutäyte


Tässä mainio makea täyteresepti letuille. Testattu eräänä perjantaina hyvässä seurassa – toimii!

loraus portviiniä
klementiinejä/satsumoita
sokeria

Kuori klementiini ja laita kulhoon. Kaada päälle portviiniä niin, että hedelmät peittyvät. Pistele klementiinejä veitsellä, jotta portviini imeytyy niihin. Anna muhia jääkaapissa ainakin tunti tai kunnes klementiinien väri on muuttunut punertavaksi. Kuumenna pannu, laita klementiinit portviineineen pannulle ja lisää hieman sokeria. Anna kuumentua, jäähdytä hetki ja tarjoile lettujen kera.

TÄYDELLISEN LETTUOHJEEN METSÄSTYS
Jostain syystä Fakta & Farfalle ovat kokkailuissaan kohdanneet paljon epäonnistuneita lettutaikinoita. Eräs lettutaikina nimettiin sunnuntaisena iltana jopa kusipää-taikinaksi, mutta yksityiskohtiin on parempi olla menemättä. Tämän ohjeen löysimme Kotikokki-sivustolta ja vaikka lopputulos oli "ihan hyvä", ei taikina ollut lähelläkään sitä rapeaa täydellisyyttä, jota lettu parhaimmillaan on. Nyt siis luotamme lukijoihin, löytyykö teiltä vinkkiä täydellisen lettutaikinan luomiseen?


2 kommenttia:

  1. minulla ei valitettavasti ole antaa ohjetta, sillä teen aina tuntumalla, mutta näillä mennään:
    Osan jauhoista laitan ohra- osan vehnäjauhona.
    Paistan letut valurautapannulla voissa. Hyvin olennaista.
    Teen letut punaiseen maitoon ja jos jääkaapissa on vaikka kermanloraus, ei sekään pahaa tee ;).
    Ei siis mitenkään terveellistä, mutta sehän ei ollut kriteerinäkään?

    VastaaPoista
  2. Minäkin laitan taikinaan puolet ohrajauhoja tai grahamjauhoja, tulee paljon parempia lettuja ;-)

    VastaaPoista