tiistai 30. maaliskuuta 2010

Pikasämpylät

Kaupat ovat nykyään joka päivä auki, mutta joskus alle 500 metrin kauppareissu voi tuntua ylitsepääsemättömältä. Omituista kyllä, näinäkin hetkinä jaksaa kokkailla! Noh, ainakin näitä superhelppoja ja supernopeita sämpylöitä.

n. 4dl vehnäjauhoja
kourallinen kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2dl maitoa
2rkl oliiviöljyä

Sekoita kuiva-aineet, lisää maito ja öljy. Jos taikina on kovin löysää lisää hieman jauhoja. Kun taikina tuntuu sopivan kiinteältä muotoile siitä viisi sämpylää, litistä hieman ja laita uunipellille. Koristele sämpylät halutessasi sesaminsiemenillä ennen paistamista. Paista 225C 10-15min.


LEIPURIEN LINKKIVINKKI
Kuten blogiamme seuranneet ovat huomanneet, valitsi Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma Fakta & Farfallen maaliskuun kuukauden blogiksi. Tunnustus tuntui erityisen kivalta, kun huomasimme kuinka hyviä blogeja ohjelma oli aiemmin palkinnut.Meitä edeltävä kuukauden blogi olikin todellinen löytö: Viva Ciabatta! on mahtava ruokablogi kaikille jauhopeukaloille ja miksei myös meille, jotka yrittävät peukaloida tasaisin väliajoin. Kannattaa käydä kurkkaamassa ja toki myös kokeilemassa reseptejä - me ainakin aiomme!

5 kommenttia:

  1. Hei ihanaa, jes, mä oon niin helppojen ja nopeiden reseptien perään, et tää lähtee testiin pian. Musta ne reseptit on ihan ykkösiä, joihin löytyy aineet kaapista melkein aina. Näyttää aivan ihanilta!

    VastaaPoista
  2. Loistava ohje! Tällä korvasin vappuaamiaiselta unohtuneet leivät! Kiitos pelastuksesta :)

    VastaaPoista
  3. Leena: Ole hyvä! Tehtiin myös itse sunnuntaina ja laitettiin taikinaan yrttiöljyä. Tuli tosi hyvää!

    VastaaPoista
  4. Tänä aamuna oli juuri se tilanne että kauppaan ei jaksanut lähteä ja jotain lämmintä piti saada kuivahtaneen ruisleivän sijaan. Onnistuivat tosi hyvin, suurkiitos reseptistä!

    VastaaPoista