Voisi kuvitella, että Pariisista saa hyvää kahvia. Onhan esimerkiksi käyttämämme Parisien-kahvi nimetty juuri tuon rakkauden kaupungin mukaan. The New York Timesin kahvisivujen kuraattori (??) Oliver Strand lyö kuitenkin kortit pöytään ja heittää ilmoille patongit ja croissantit räjäyttävän kysymyksen: "Miksi ranskalainen kahvi on niin pahaa?". Strandin mukaan pariisilainen kahvi on pahaa, koska maassa tehdään "ne pienet jutut" väärin: kahvipavut ovat vanhoja, laitteet likaisia. Kyse on jutun mukaan myös pariisilaisten makutottumuksista ("cafe au lait ei ole cappucino") sekä kahvilaatujen käytöstä (25% robustaa). Perustavanlaatuinen syy on kuitenkin koko kahvilakulttuurin olemuksessa. Pariisilainen kahvi ei ole pelkkää kahvia. Se on istuskelua ja ohi kulkevien ihmisten seuraamista. Se on rituaali. Toisin sanoen: kauniissa kaupungissa très chicina istuskelu ei kaipaa hyvää kahvia. Kuulostaa ehkä kovalta väitteeltä, mutta toisaalta sama ilmiö löytyy myös Suomesta - tosin hieman eri kontekstissa. Suomalainen perusmakkara ei päätä huimaa, sillä makkara ei ole pelkkä makkara. Se on kesämökki, juhannusaatto, peilityyni järvi ja aamunhämärässä kiekuva kuikka. Se on kesän rituaali.
Kivasti väännetty suomalainen versio rituaalista;D Suomalainen kahvitarjoilu tarkoittaa myös monelle lähinnä leivonnaisia, joiden kanssa kulautetaan laihat litkut.
Fakta ja Farfalle on helsinkiläisen pariskunnan pitämä ruokablogi, joka yhdistää maut ja faktat. Toinen blogisteista on nippelitietoon hurahtanut herkuttelija, toinen ruoan syvimpään olemukseen perehtyvä fiilistelijä. Ellei toisin mainita, kuvien oikeudet kuuluvat Fakta & Farfallelle, ethän siis käytä niitä ilman lupaa. Ota yhteyttä: fakta.farfalle //at// gmail . com
Kivasti väännetty suomalainen versio rituaalista;D Suomalainen kahvitarjoilu tarkoittaa myös monelle lähinnä leivonnaisia, joiden kanssa kulautetaan laihat litkut.
VastaaPoistaHehe niinpä ;) Itse olen tehnyt päätöksen, että peruskahvia en juo.Tulee vaan paha mieli työpaikkojen myrkyistä :P
VastaaPoistaT. Fakta