lauantai 5. syyskuuta 2009

Jauhelihapihvit kotihampurilaisille

Pahoittelut viikon blogihiljaisuudesta. Toinen bloggaajista on muuttanut koulun perässä toiseen kaupunkiin, mutta blogin apinanraivomainen päivitys jatkuu kunhan alkusäädöstä selvitään. Päivityksiä on siis tulossa ja myös keskellä viikkoa - kannattaa seurata! Blogipäivitykset voi muuten tilata Fakta & Farfalle -syötteenä tai Blogilista.fi-sivun kautta. Mutta nyt asiaan:


Viikonloppuna maistuu rasvainen ruoka ja hyvät leffat. Kotihampurilaiset sopivatkin laiskaan lauantai-iltaan mitä parhaiten ja tässä lukijoille ehkäpä maailman herkullisin jauhelihapihviresepti.

400 g jauhelihaa
puoli pussia sipulikeittoa
muutama ruokalusikallinen korppujauhoja
1 kananmuna
loraus soijakastiketta

suolaa
pippuria
muutama valkosipulinkynsi murskattuna
100 g ricottaa
loraus vettä

Sekoita korppujauhot veteen. Lisää sipulikeittojauhe, soijakastike, valkosipuli, rivotta, suola ja pippuri. Sekoita hyvin ja anna turpoa hetki. Lisää lopulta jauheliha ja kananmuna. Sekoita sopivaksi massaksi, älä sitkosta. Paista pannulla, mutta varo ettet polta pihvejä. Nauti hampurilaisten täytteenä tai sellaisenaan perunoiden ja kastikkeen kera.

SUOLAPIHVIÄ SAKSALAISITTAIN
Alkuperäinen hampurilaispihvi eli hamburger steak levisi Eurooppaan 1700-luvun lopulla saksalaisten merimiesten tuomana. Oxfordin englanninkielen sanakirja vuodelta 1802 tietää kertoa, että ajan hampurilaispihvillä tarkoitettiin suolattua, ohueksi leikattua pihviä, joka tarjoiltiin sipulin ja leivänmurujen kera. Kauas on siis tultu alkuperäisestä Hampurin pihvistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti