sunnuntai 30. elokuuta 2009

Punajuuripihvit


Blogistamme päätellen syömme PALJON pastaa, mutta joskus tekee mieli jotain kevyempää. Nämä punajuuripihvit on tosin maustettu sinihomejuustolla, mutta vokattujen vihannesten ja kermaviilikastikkeen kanssa annos tuntuu kevyeltä tai ainakin raikkaalta. Resepti on alunperin Oras Tynkkysen, tosin Tynkkynen ei käytä ohjeessaan Aura-juustoa.

noin 4 isoa punajuurta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 0,25dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
suolaa
pippuria
tuoretta persiljaa
1pkt Aura-juustoa (tai vähemmän)

Keitä punajuuria vähäisessä vedessä kunnes ne ovat kypsiä. Raasta punajuuret karkeaksi raasteksi ja sekoita joukkoon pannulla paistetut sipulit, kananmuna ja vehnäjauhot. Lisää jauhoja tarvittaessa. Mausta suolalla, pippurilla, tuoreella persiljalla ja murennetulla Auralla. Muotoile seoksesta pihvejä ja paista pannulla kunnes pihvit ovat kypsiä. Tarjoile vokattujen vihannesten ja sitruuna-persilja-kermaviilikastikkeen kera.

TEHOVIHANNES
Syksyllä kuntosalit ja lenkkipolut täyttyvät taas yhä uudelleen "terveellisen elämän" aloittavista ihmisistä. Terveellisempää elämäntapaa tavoittelevien kannattaa myös pohtia syömistään ja siirtyä lenkistä punajuureen, sillä vihanneksen on todettu tehostavan kuntoilua jopa 16%! Essexin yliopiston tutkijat uskovat punajuuren auttavan kuntoilua vähentämällä hapentarvetta, jolloin kuntoilu väsyttää vähemmän. Eikun punajuurea poskeen ja lenkkikengät (taas) ulos kaapista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti