sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Jamien "20 minuutin" salaatti

Täällä taas! Kiirettä on tosiaan pitänyt eikä ruoanlaitolle ole jäänyt käytönnössä yhtään aikaa. Harmi sinänsä, sillä ruoka tuntuu olevan molempien ainoa "vakituinen" harrastus. Tuntuu kyllä, että muillakin riittää kiireitä...Lähipiirissä huomattavissa kiireisimpiä aikoja vuosiin. Ehkäpä kaikki johtuu "aggressiivisesta" ja "rohkeasta" Tiikerin vuodesta. Mitä mieltä olette, onko vuosi mennyt kissaeläimen nopeudella?

Kiinalaisesta horoskoopista kuitenkin aasialaisvaikutteiseen salaattiin, jonka bongasimme kiireen keskellä paljon kehumastamme Jamie's 20 Minute Meals -aplikaatiosta. Nyt on pakko myöntää: Jamie on joko Supermies tai osaa pysäyttää ajan, sillä yksikään aplikaation ruoka ei todellakaan ole valmistunut 20 minuutissa! Puoleen tuntiinkin päääseminen aiheuttaa keittiökaaosta, angstia ja voimasanojen viljelyä. Parempi siis tämänkin salaatin kohdalla avata (aasialainen) olut, ottaa rennosti ja hyväksyä se, että ruoka on valmista "noin tunnissa". Hyvää tämä kyllä oli! Ohje on 2-3 ruokailijalle.

200 g kiinteää tofua
100 g shiitakesieniä (tai muita sieniä)
1 vihreäteepussi
1 pieni porkkana
175 g nuudeleita
100g ituja
6 retiisiä
1/2 romainesalaatti
1 pieni punasipuli
2.5 cm tuoretta inkivääriä
pieni nippu tuoretta minttua
pieni nippu tuoretta korianteria
seesamiöljyä
soijakastiketta
rypsiöljyä
suolaa
sitruuna

Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää hieman suolaa, nuudelit ja teepussi. Keitä ohjeiden mukaan ja huuhtele lopulta kylmällä vedellä. Heitä teepussi pois ja lisää loraus seesamiöljyä sekä soijaa. Kuori porkkana ja leikkaa se suikaleiksi. Laita kulhoon ja lisää idut. Pese salaatti, kuivaa ja pilko. Pese retiisit ja leikkaa ohuita viipaleita esimerkiksi juustohöylällä. Lisää salaatti ja retiisit salaatin sekä retiisien joukkoon. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi. Paloittele sienet. Kuori ja leikkaa inkivääri pieniksi paloiksi. Kerää mintusta ja korianterista lehdet, silppua. Kuumenna wokkipannu, lisää rypsiöljy, sipuli, inkivääri sekä sienet. Paista hetki kunnes sienet ja sipulit alkavat pehmetä. Revi tofusta sormenpään kokoisia paloja, heitä wokkiin ja paista kunnes tofu on lämmintä. Lisää wokkiin hieman soijaa ja purista joukkoon hieman sitruunamehua. Lisää seesamiöljyä ja sitruuna salaattiainesten joukkoon. Laita nuudelit lautaselle, lisää päälle salaattiainekset ja wokkivihannekset. Heitä päälle tuoreet yrtit ja purista joukkoon hieman sitruunamehua.

TISKIKONE – PARISUHTEEN PELASTAJA?
Aikoina, joina kotiaan näkee vain iltaisin, oppii arvostamaan parisuhteen pelastajaa eli tiskikonetta. Uskallamme väittää, että ennen parisuhdeterapioita tai -viikonloppukursseja olisi jokaisen pariskunnan suunnattava katse keittiöön ja tarkistettava, että tiskialtaan läheisyydestä löytyy tuo jumalainen kone. Eikö olisikin hienoa jos kaikille yhteenmuuttaville pariskunnille tarjottaisiin valtion puolelta toimiva ja tarpeaksi iso tiskikone? Miettikää minkälaista maailmaa se tarkottaisi: ei enää riitoja vaan pelkkää rakkautta! Ai miten niin keittiöstämme löytyy kaksi tiskausvastaista?1 kommentti: