
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattuja (ja murskattuja) chilejä
8 sardellifilettä (tai pieni loraus Worcestershire-kastiketta)
2 tlk tomaattimurskaa
100 g mustia oliiveja
pastaa
oliiviöljyä
1 rkl kapriksia
Lämmitä pannulla oliiviöljyssä chili, ohuelti viipaloitu valkosipuli sekä anjovisfileet. Paista muutama minuutti miedolla lämmöllä. Nosta lämpöä ja lisää tomaattimurska. Anna hautua ainakin 25 minuuttia. Keitä pasta. Kun pasta on valmis, lisää kastikkeeseen oliivit ja kaada kastike pastan joukkoon. Nauti parmesanin kanssa jos uskallat – kastike on sellaisenaan todella suolaista!
HUORAN PASTA
Pasta Puttanescan voisi kääntää vapaasti "huoran pastaksi". Perinteisen pastaruoan nimen alkuperää ei tunneta varmasti, mutta osa veikkaa nimen viittavan sen makuun: tulinen ja suolainen pasta herätti syöjän ja piti tämän varmasti hereillä koko pitkän yön. Osa lähteistä taas väittää nimen juontavan juurensa annoksen valmistuksen nopeuteen, joka oli toki etuna "asiakaspalveluammatissa". Toiset veikkaavat nimen kuitenkin tulleen annoksen kustannuksista: pasta ja tomaattikastike kuuluivat muutenkin Italian köyhälistön perustarvikkeisiin. Niin tai näin, kyseessä on yksi italialaisista klassikoista, joita jokaisen pitäisi tehdä ainakin kerran!
Tää on tosi hyvä resepti! Mutta missä vaiheessa niitä kapriksia lisätään?
VastaaPoistaPasta puttanesca on kestosuosikkeja! Ja terveellisemmäksi sen saa käyttämällä täysjyväpastaa. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaolen kuullut että nimellä saattaisi olla tekemistä myös sen kanssa, että anjoviksen/sardellin tuoksu saattaa muistuttaa puttanescan erään ruumiin osan hajua työpäivän tai -yön jälkeen. hyvää joka tapauksessa!
VastaaPoista