sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Suomen paras italialainen: Mamma Maria

Terveisiä Lahdesta! Suomen Chigacoksikin haukuttu kaupunki tarjoaa "urheiluelämysten" lisäksi ainakin Suomen parasta italialaista ruokaa – ainakin pastaa! Kaupungin torilta löytyy nimittäin aito italialainen Mamma Maria -ravintola, joka on paitsi ruoiltaan myös hinta-laatusuhteeltaan Suomen paras.

Eilen herkuttelimme "Evergreen Love" -menulla (ja hihittelimme setin nimelle), johon kuului ruokaisat bruschettat, ricottalla ja kasviksilla täytetyt tuorepastat, aitoa italialaista jäätelöä sekä kahvia. Ruokajuomana nautimme talon punaviiniä puolen litran karahvista. Hintaa koko illalliselta tuli 48,50 € ja siis tässä on molempien lasku yhteenlaskettuna! Myöhemmin pohdimme olisiko tätä kokonaisuutta saanut halvemmalla edes kotona... Uskomattoman viihtyisä, halpa ja hyvä paikka. Suosittelemme lämpimästi!

4 kommenttia:

 1. Ohoh, kuulostaapas hyvältä! Pitää pitää mielessä, jos vaikka joskus Lahteen sattuisi :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa hyvältä!! Ja hinta tuntuu todella reilulta! :)
  Asustelen itse Italiassa - olen kääntynyt täkäläiseen uskontoon eli ruokaan ja siitä (ja vähän muustakin) kirjoittelen omassa blogissani. Tykkään kovasti teidän blogistanne, en vain ole tullut aikaisemmin kommentoineeksi vaikka usein täällä olen käynytkin.
  Kiva tuo edellä mainittu pastaresepti kanssa! Pastahan on siis varsinaista pikaruokaa ja erilaisia reseptejä ei ole koskaan tarpeeksi!! :)
  Vielä mitä tulee ravintoloissa syömiseen - Suomessa hinnat ovat usein todella kovat. Täällä käyn usein ulkona syömässä myös sen takia, että pienelläkin hinnalla saa todella herkullista ruokaa (ja paljon...). Esimerkkinä oma suosikkini eli eräs lähialueen maatilamatkailuravintola, joka tuottaa kaiken tarjottavansa itse. Kahdellakymmenellä eurolla saa 8 alkuruokaa, 3 pastaruokaa, 3-4 liharuokaa lisukkeineen, jälkiruokakahvin ja torttusen plus niin paljon viiniä kuin haluaa.... :D

  VastaaPoista
 3. Anna: Ehdottomasti. Ja kannattaa kurvata vähän kauempaakin!

  Italiansalaatti: Kivaa, että kommentoit! Varsinkin kun olemme pienen tauon jälkeen päässeet taas ruoan ja bloggaamisen makuun :) Hinnat Italiassa tuntuvat tosiaan olevan kohdallaan, olisi kiva saada lisää vinkkejä hyvistä ravintoloista myös siellä päin...Haaveissa on nimittäin pidempi Italian matka ensi kesänä :)

  VastaaPoista
 4. Italiassa on aina ihana matkustaa! Jos järjestätte sen Italian matkan, ottakaa yhteyttä!! Tiedä vaikka osaisin neuvoa teille muutaman kivan paikan! ;D

  VastaaPoista