sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Herkullinen smoothie


Tämä smoothie kuuluu nykyisin Faktan päivittäiseen aamupalarepertuaariin, sillä se on a)helppo tehdä b)hyvää c)pitää nälkää loitolla pitkään. Salaisuus piilee mustaherukassa, jolla ainakin Evita-lehden mukaan on näläntunnetta loitolla pitäviä sekä napostelun tarvetta vähentäviä vaikutuksia. Totta tai ei, mustaherukka on ihan oikea superfood eli marjoja kannattaa syödä jopa pari desiä päivässä. Superfoodeihin kannattaa muutenkin tutustua, oma talviangsti on vähentynyt kun aamu lähtee käyntiin terveyssmoohtiella, kirkasvalolampun edessä paistattelemalla.

pakastettuja mustaherukoita
pakastettuja mustikoita
vettä
kourallinen siemeniä tai pähkinöitä (itse käytän auringonkukan siemeniä)
kourallinen kaurahiutaleita
jugurttia (itse käytän rasvatonta A+-jugurttia)
loraus hunajaa

Laita tehosekoittimeen (tai blenderiin) marjoja sekä loraus vettä. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää jugurtti, siemenet tai pähkinät, kaurahiutaleet sekä hunaja. Soseuta pitkään, jotta kaikki raaka-aineet sekoittuvat tasaisesti. Nauti!

BLOGIVINKKI
Tämän resepti johdannosta löytyy linkki Ylen Olotila-blogiin, jota pitää luomusta ja yleisestä "ekoilusta" kiinnostunut toimittaja Noora Shingler. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan myös Shinglerin omaan blogiin Kemikaalicocktail, josta löytyy vinkkejä niin (oikeasti) hyvältä näyttävään ekomuotiin kuin vatsavaivojen karkottamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti