tiistai 6. lokakuuta 2009

Ravintolasuosituksia


Syömme erittäin harvoin ulkona, sillä kokemuksemme mukaan kotona saa yksinkertaisesti parempaa ruokaa. Joskus toki käymme syömässä paikoissa, joissa tiedämme saavamme rahoille vastinetta. Alla olevat ravintolat on testattu joko yhdessä tai erikseen.

Four Seasons Salads & Delicatesses
Ihana ranskalaisten omistama lounasravintola kuuluu Helsingin ravintolahelmiin. Varmasti nälän vievä salaattiannos tai herkullinen lasagne takaavat, että ravintola on lähes aina täynnä. Varaudu siis jonottamaan.

Lemon Grass
Kotinurkilla sijaitsevasta Lemon Grassista saa kaupungin parasta thaimaalaista. Hinnatkaan eivät päätä huimaa ja se näkyy paikan suosiossa. Lounasaikaan ravintolasta saa pöydän tuurilla, mutta paikasta saa myös take away-annoksia. Lemon Grass löytyy osoitteesta: Kolmas linja 12


Demo
Fakta vieraili täällä ystävänsä kanssa vuonna 2008 ja haaveilee edelleen uusintakierroksesta. Ruoka oli taivaallista ja henkilökunta erittäin ystävällistä. Kallis, mutta rento paikka.


Dudii
Suosituksiemme epäilyttävin paikka, sillä tämä ravintola ei ehkäpä kaikkien siisteysvaatimuksia täyttäisi. Piskuisesta ravintolasta (tai pikemminkin kopista) saa kuitenkin kelponuudeleita krapulapäivinä. Dudii löytyy osoitteesta: Viides linja 7


Moinamoti

Moinamotista löytyy vain yksi mainitsemisen arvoinen annos: Lady Liberty-pizza. Kanaa, katkarapuja, chiliä, tuoretta tomaattia ja korianteria sisältävä pizza on kuitenkin niin tehokas krapulan poistaja, että sen voi hyvällä omatunnolla tähän laittaa. Moinamoti löytyy osoitteesta: Kolmas linja 6

Kabuki

Helsingin parasta sushia - ellei tee kotona! Kabukin lohinigirit ovat mukavan paksuja joskin palvelussa on parantamisen varaa. Tai sitten kaikki johtuu vain siitä ettemme omaa sopivaa rokkistatusta...


Cafe Engel
Cafe Engelin aamiainen on monien kaupunkilaisten suosikki, mutta kahvilasta saa myös erinomaista lounasta.

Ravintola Juuri

Tämä tunnelmallinen ravintola löytyy Punavuoresta, mutta tarjoaa makuja eri puolelta Suomea. Kannattaa ehdottomasti ottaa suomalaisia tapaksia eli sapaksia, joista saa koottua kokonaisen aterian.

Gran Delicato
Hyvää kahvia, tunnelmaa ja taivaallisia ciabatta-leipiä. Kannattaa kokeilla ainakin vuohenjuustolla ja salamilla täytetyttä ciabatta! Kahvilasta voi ostaa myös herkkuja kotiin. Gran Delicaton löytää osoitteesta: Kalevankatu 34

Tästä pienestä italialaisesta saa italialaisia pizzoja hyvillä täytteillä. Maista ainakin Pizza Rucolaa!

(Kuva: Cafe Engel)

7 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu myös yksi Kalliolainen. Lemon grass on minunkin listallani hyvin korkealla (eikä aivan huippusafkojen, sekä äärimmäisen läheisen sijaintinsa vuoksi). Dudii kuuluu samaten aika korkealle. Yleensä on ollut tapana ottaa safkat mukaan, koska piskuinen paikka on tosiaan aika epälyttävä. Paistetut nuudelit ovat niin hyviä, että usein poikkean täällä työmatkalta hakemaan korvausta väliin jääneelle lounaalle.

  Oletteko kokeilleet Hämeentiellä Mare Chiaro pizzerian. Pizzat ovat aivan parhautta. Palvelu on jopa huonoa, ja yleensä en sellaisiin paikkoihin koskaan enää palaa, mutta näiden pizzojen vuoksi kestää lähes mitä vaan. Huomion arvoista myös Eat.fi:ssä saadut pisteet.
  http://eat.fi/helsinki/mare-chiaro

  VastaaPoista
 2. Mare Chiaro on jäänyt kokematta juuri huhujen takia, joiden mukaan paikassa on äärinmäisen epäystävällinen palvelu. Hmm pitää ehkä silti uskaltautua...saakohan sieltä mukaan? :D Ei tarvitsisi (liian kauaa) katsella nyrpeää omistajaa?

  VastaaPoista
 3. Lisäisin listaan ravintola Kuurnan Krunikassa sekä Cafe Briossin (Kalevankadulla), jossa saa erityisen hyviä makeita herkkuja.
  Cafe Engelistä täytyy mainita myös suussasulava banaani-suklaakakku (a´la Sokerileipuri Alenius).
  Paras aamiainen on ehdottomasti Klaus K:n aamiainen, jossa kaikki tarjottava on valikoitujen pientuottajien laatutuotteita. Jokaisen raaka-aineen koti on kerrottu. Kerrankin hotelliaamiainen on superhyvä! Miinusta pimeähköstä tilasta.

  VastaaPoista
 4. Tosiaan. Kuinka olenkaan ollut näin tyhmä tässä asiassa. Mukaanhan ne pizzat kannattaisi ottaa ettei sitä töykimystä tarvitse katsella. Pitääpä selvittää olisiko se mahdollista! Kokemukseni mukaan noin 50 %:ssa kerroista palvelu on ollut huonoa. Siihen on vaikuttanut eniten, jos paikan omistaja on ollut paikalla. Hän on se despootti, joka tekee ravintolakokemuksesta nihkeää. Joten valituksetkaan ei taida auttaa, kun omistajaa ei pois saa.

  Töölössä asuessani naapurissa oli pizzeria, nimeltään ravintola Villetta, siinä Sibeliuksenkadun ja Ruusulankadun kulmassa. Siellä oli myös ihan täydelliset pizzat. Jos siellä päin satutte liikkumaan, niin suosittelen käymään siellä. Myös muut italialaiset safkat olivat siellä hyvin maistuvia. Tarjoilijoina ystävällisiä italialaisia, jotka puhuvat ihastuttavasti suomen ja italian sekamelskaa :)

  VastaaPoista
 5. Löysin listalta hyvinkin monta omaa suosikkiani! Asun myös Lemon Grassin kulmilla, mutta olen itse tykästynyt enemmän linjan päässä olevaan thaikkuun, Sawat Dee: n. Lemon Grass on sisustukseltaan ja olemukseltaan jotenkin freshimpi, mutta Sawat Dee on minun osallani vienyt voiton ruoan maussa.

  Kabukissa muuten tuli käväistyä viimeksi eilen, ja on se niin mahtavaa, se ruoka! Olen huomannut, että palvelun laatu on meillä ainakin parantunut käyntikertojen myötä.

  Loistava blogi teillä!

  VastaaPoista
 6. Kaisa: Villetassa olen vieraillut kerran ja oli kyllä tosi hyvää! Miksiköhän ei tule käytyä useammin? Kai se on vaan se "järkyttävän" pitkä matka täältä Kalliosta Töölöön ;)

  Jalouse: Joskus testasin Sawat Deetä, mutta Lemon Grass on omalla listalla ykkösenä. Tosin enpä ole Sawat Deessä käynyt piiiiiitkään aikaan, pitääpä testata ehkä uusiksi. Kiitos jos blogi maistuu! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä! Pompei oli mukava uusi löytö, pizza hyvää ja palvelu todella ystävällistä.

  VastaaPoista