pätkä selleriä ja toinen porkkanaa
puolikas sipuli
laakerinlehtiä
valkosipulia kynsi tai kaksi
mukavasti tuoremakkaraa (nimeltään salsiccia, ehkä 400g)
puoli pulloa barbera-viiniä
Selleri, porkkana ja sipulit rullataan tehosekoittimessa, käristetään oliiviöljyssä pannulla. Lisätään muutaman sentin pätkiin pilkottu makkara ja yritetään saada niitä ruskistumaan. Pannuni oli liian pieni ja makkarat jäivät kalseiksi, mutta ei haitta mittä! Viini kaadetaan sekaan ja sekoitellaan. Pannaan kansi kiinni, lisätään laakerinlehdet sekaan ja odotellaan kypsymistä.
150g polenta- eli maissijauhoja, esikypsytettyjä, jos ei huvita tuntitolkulla hämmentää
köntti voita
köntti sinihomejuustoa (kokeile myös tateilla!)
A pioggia, eli sateena ripotellen valutetaan ryynit kiehuvaan, suolattuun veteen. Koko ajan sekoittaen. Vettä taisi olla reilu pari desiä, ehkä kolme. Keitetään pakkauksen kertoman mukaan. Lopuksi sekoitetaan yhteen voiköntin ja gorgonzolan kanssa.
LYHYESTI MAKKARASTA
1. Makkaran englannin kielinen nimi "sausage" johtaa juurensa latinan "salsus" sanaan, joka tarkoittaa "jotain suolattua". 2. Makkarat mainitaan Homeruksen 2700 vuotta sitten kirjoittamassa Odysseuksessa. 3. 83% kaikista makkaroista valmistetaan porsaasta (toim.huom. ei taida pitää paikkansa Suomessa..) 4. Ensimmäiset makkarat olivat sisäelimillä täytettyjä mahalaukkuja 5. Nykyään makkaran kuori valmistetaan jopa muovista. Nam...
1. Makkaran englannin kielinen nimi "sausage" johtaa juurensa latinan "salsus" sanaan, joka tarkoittaa "jotain suolattua". 2. Makkarat mainitaan Homeruksen 2700 vuotta sitten kirjoittamassa Odysseuksessa. 3. 83% kaikista makkaroista valmistetaan porsaasta (toim.huom. ei taida pitää paikkansa Suomessa..) 4. Ensimmäiset makkarat olivat sisäelimillä täytettyjä mahalaukkuja 5. Nykyään makkaran kuori valmistetaan jopa muovista. Nam...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti