maanantai 13. heinäkuuta 2009

Espanjalainen munakas


Ohje Jennifer Donovanin Brunssi -kirjasta.
5 munaa
1 punainen paprika
2-4 Chorizoa (koosta riippuen)
5 pientä perunaa (uusia)
100g Manchegojuustoa
Tuoretta basilikaa
Suolaa ja pippuria
Oliiviöljyä

Pelastaudu lauantaiaamuna potentiaaliselta pahoinvoinnilta kuuntelemalla tulehtuneita makuhermojasi, jotka neuvovat siirtymään pikimmiten Hakaniemen halliin.Perille päästyäsi flirttaile aikasi Lentävän lehmän juustotiskin antimille ja poimi mukaasi rehellinen köntsä voimakkaan makuista manchegoa (itselleni tarttui 9 kuukautinen siivu hyvyyttä).
Kilpailuta mielessäsi Reinin lihan hieman paksummat pirulaiset Hakkaraisen ohuempien chorizojen kanssa. Päätöksen tehtyäsi sorru ottamaan muutama pötkylä extraa. Palaa kotiin, ja huomaa basilikan unohtuneen.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Grillaa halkaistua paprikaa uunissa noin. 15min. Kalttaa jäähtyneet paprika siivut ja kuutioi.
Paista chorizosiivuja uuninkestävässä pannussa. (Tavallisen paistinpannun voi laittaa uuniin kun folioit kahvan!) Siirrä makkarasiivut syrjään ja paista kuutioituja perunoita kunnes ne pehmenevät. Laita chorizot takas pannuun ja lisää paprikat ja basilika.
Sekoita munat ja juustoraaste keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pannulle ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä, kunnes matsku kiinteytyy. Laita paistinpannu uuniin ja grillaa munakas kypsäksi ja ruskistuneeksi. Imaile!

VÄLTÄ VÄIJYTYS MUNAKKAALLA

Ensimmäinen maininta perunamunakkaasta tai espanjalaisesta munakkaasta löytyy vuodelta 1817. Eräån legandan mukaan tortillan keksi Tómas de Zumalacarregui Bilbaon miehityksen aikana. Totta tai ei, munakas kyllä pelastaa ainakin dagen efter -väijytykseen joutuneen juhlijan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti