tiistai 28. heinäkuuta 2009

Helppo kasvispasta


Tämä resepti on yhdistelty Aglio & Olio -kirjasta löytyvista Spaghetti con Limone e Olio- ja Farfalle con Zucchini e Burro -resepteistä. Kirja on muuten pakkohankinta kaikille pastan ystäville, sillä mahtavien ohjeiden lisäksi se kannustaa ja inspiroi keksimään myös omia makuyhdistelmiä.


puolikkaan sitruunan mehu
puoli kuppia oliiviöljyä
puoli kuppia raastettua parmesaania
revittyä basilikaa
puolikas kesäkurpitsa
muutama valkosipulin kynsi
voita
spaghettia
suolaa
pippuria

Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy ja parmesaaniraaste (sekoitussuhde 1:1:1). Anna maustua. Paista tällä välin pilkottu kesäkurpitsa voissa pehmeäksi. Lisää pilkottu valkosipuli ja anna muhia vielä hetki miedolla lämmöllä. Keitä spaghetti runsaassa suolassa ja kun pasta on kypsää, kaada vesi pois ja lisää sitruunamehu-öljy-parmesaani-kastike. Sekoita huolellisesti ja lisää joukkoon kypsennetyt kesäkurpitsat, revittyä basilikaa sekä suolaa ja pippuria. Tarjoile parmesaanin kanssa.

TARKKAAN SÄÄNNELTY JUUSTO
Parmesaani eli Parmigiano Reggano on ehkä Italian tunnetuin juusto. Kyseessä ei olekaan mikä tahansa juusto, sillä Culinaria Italia -kirjan mukaan parmesaani kuuluu DOC-tuotteisiin eli se valmistetaan valvotulla perinteisellä menetelmällä. Menetelmän lisäksi laki määrittää myös sitä, missä parmesaania ylipäätään saa tuottaa. Nimeä Parmigiano Reggano saa käyttää vain Parman, Reggion, Emilian, Modenan, Mantovan (Po-joen oikealla puolella) ja Bolognan (vain Renon vasemmalla rannalla) provinsseissa.

3 kommenttia:

  1. Nyt tiedän, mitä syön huomenna! Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä :) Kannattaa muuten maistella kastiketta, jotta saa oikean asteen hapokkuutta ja juustoisuutta!

    VastaaPoista
  3. törkeen hyvää!! perjantai koti-illan pelastus :)

    VastaaPoista