keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Halloumia tomaatti-korianterikastikkeella1 halloumi

1 tölkki (luomu)tomaattimurskaa

1/2-1 prk ruokakermaa (tai turkkilaista jogurttia)

1 korianteripuska

1 sipuli

1/2 sitruunankuori raastettuna

1/2 sitruunanmehu

1tl suolaa

1tl pippuria


Kuullota sipuli öljyssä, lisää tomaattimurska ja anna hautua hetki. Lisää raastettu sitruunan kuori, korianteri, suola ja pippuri, hauduta. Lisää kermaa ja sitruunanmehua tarvittaessa. Anna hautua ja paista tällä välin halloum-juusto. Kun juusto on valmis tarjoile annos riisin, korianterisilpun ja sitruunan kera. Täydellinen keitto-ohje riisille löytyy muuten Tokyokanin sivuilta. Kyseinen ohje on tarkoitettu sushille, mutta itse teemme sillä kaikki riisit – ei muuten pala pohjaan!

KIISTOJA & JUUSTOJA
Paistettava halloumi-juusto tulee Välimeren kolmanneksi suurimmalta saarelta, Kyprokselta. Kypros on kautta historian ollut valtioiden valtapelien keskellä. Osaksi Itä-Roomaa saari jäi Rooman valtakunnan jaon jälkeen vuonna 395, mutta kahdeksansadan vuoden jälkeen alueen valloit
ti Englannin kuningas Rikhard Leijonamieli. Rikhardia ei saaren juustokulttuuri kiinnostanut, sillä kuningas möi Kyproksen Temppeliherrain ritarikunnalle. Tämän jälkeen saari myytiin Jerusalemille ja vuodesta 1489 on Kypros ollut niin venetsialaisten, osmannien , brittien kuin turkkilaisten omistuksessa. Tällä hetkellä saari toimii kiistakapulana Turkin ja Kreikan välillä – se on ainakin turkkilaisten mielestä puoliksi molempien maiden omistuksessa. Valtapelien lisäksi Kypros tunnetaan myös yhtenä Euroopan eteläisimpänä hiihtokeskuksena!

Resepti on saanut innoituksensa ja raaka-aineensa Bar 9:n Limassol -annoksesta.


5 kommenttia:

 1. Tätä pitää tehdä ensi tilassa! Aion tosin grillata halloumin, kun siihen on kerran mahdollisuus, mut ei se kai väärin ole.

  VastaaPoista
 2. Grillaamalle tästä varmaan tulee vielä parempaa! Ollappa grilli..

  VastaaPoista
 3. Tää oli erittäin maukasta, nam!

  VastaaPoista
 4. Testattiin tätä viikonloppuna, oli hyvää. Mitäköhän muita hyviä reseptejä sieltä ysibaarista vielä voisi löytyä tämän ja pollo limonellon lisäksi...

  VastaaPoista
 5. Hehe niinpä! Aika harvoin tulee todellisuudessa Ysissä käytyä, mutta nää safkat on ihan käymisen arvoisia!

  VastaaPoista