tiistai 21. heinäkuuta 2009

Herkullinen Lontoo

Vaikka blogimme hiljentyi muutamaksi päiväksi, on ruokia syöty ja juomia nautittu. Vierailimme nimittäin viikonloppuna Lontoossa! Brittiläisen ruoan maineesta huolimatta kaupunki on täydellinen kohde foodielle, sillä Lontoon yli 6000 ravintolaa tarjoilevat herkkuja maailman eri kolkista aina Intiasta Yorkshireen.

Aloitetaan reissuherkkujen purkaminen kuitenkin juomasta – tunnetaanhan Iso-Britannia erityisesti oluen maana. Vaikka perinteisiä pubeja löytyy Lontoossa joka kadunkulmasta, suosittelee Fakta ja Farfalle pistäytymään The Ten Bells -pubissa. Erinomaisesti tarjoillun Guinnessin lisäksi on baari pakollinen nähtävyys kaikille verestä, murhista ja 1800-luvun Lontoosta kiinnostuneille. Pubi oli nimittäin paikka, josta legendan mukaan Jack The Ripper bongasi ainakin kaksi viiltouhriaan... The Ten Bellsin läheltä löytyy myös pakollinen foodie-kohde, The Truman Brewery.


Alueella vietetään joka sunnuntai ruokajuhlaa, sillä paikan Sunday Up Marketin ruokakojuista löytyy kaikkea mitä edellisen yön juhlija voi kuvitella haluavansa. Kotitekoiset hampurilaiset, design-muffinsit ja ranskalaiset crepet olivat vain alkusoittoa sunnuntain herkuttelulle, joka huipentui täydellisesti valmistettuun hiillospossuun. Kokin mukaan kokonaisena kypsytetty sika maustetaan fenkolilla, rosmariinilla, valkosipulilla, oliiviöljyllä sekä suolalla ja pippurilla. Tätä reseptiä kokeillaan myös kotona!The Truman Breweryn vieressä kulkeva katu, Brick Lane, on tulisen ruoan mekka, sillä Banglatowniksi nimetyltä alueelta löytyy kymmeniä intialaisia ravintoloita. Halvimmillaan kahden hengen ateria viineineen maksaa vain 30€, mutta hintaa pitää osata tinkiä: epäröivä asenne saa ravintoloiden sisäänheittäjät lisäämään panoksia aina ilmaiseen viinipulloon ja 20% alennukseen asti. Brick Lanen lähellä sijaitsee myös toinen viikonlopputori The Spitalfields Market, josta löytää vähän kaikkea aina taiteesta vaatteisiin. Parasta antia tällä torilla oli kuitenkin erilaisia oliiveja, juustoja ja muita pikkuherkkuja myynyt koju.

Sunnuntain torielämykset pistivät miettimään Helsingin toritarjontaa. Lokkien valloittama Kauppatori ei nimittäin lukeudu elämykseksi festarityylisillä ruoka- ja porontaljakojuillaan. Miksei Helsingistä löydy nuorten suunnittelijoiden luomuksia ja maailman makuja tarjoilevaa laadukasta viikonlopputoria? Tietävätkö lukijat, löytyykö kuvailuun sopivaa toria Helsingin ulkopuolelta? Itse ryhdyin haaveilemaan Suvilahden voimala-alueelle rakennettavasta viikonlopputapahtumasta, josta saisi ehdottomasti niin design-koruja kuin edellämainittua hiillospossua..

2 kommenttia:

 1. Tervehdys Cairosta, Egyptista!
  Loysin teille blogilistan kautta vain hetki sitten.
  Tuli niin Lontoota ikava lukiessani teidan reissusta, snif! No, ehka sinne joskus taas paasee!

  Bloginne on aika uusi - oletteko aiemmin bloggailleet ruokia toisaalla vaiko onko ihka uusi valloituksenne?

  Mukavaa viikon jatkoa! :)

  VastaaPoista
 2. Moi BLOGitse!

  Kiitos kommenteista! Lontoota on täälläkin ikävä, vaikka tulimme vasta eilen takaisin :)

  Bloggailumme alkoi vasta viime viikolla ja tarkoitus on päivittää tätä ainakin muutaman kerran viikossa..kannattaa siis aina välillä käydä kurkkimassa tai tilata Blogilistan kautta. Koko blogia on myös tarkoitus kehittää eli linkkejä sun muita on tulossa! Kysymyksiä ja reseptiehdotuksia (ja haasteita!) saa laittaa - vastataan ja toteutetaan aina mahdollisimman nopeasti :)

  VastaaPoista