maanantai 30. marraskuuta 2009

1000 mahtavaa asiaa

Selailin suomalaisia muotiblogeja ja Colour Me!:sta löytyi hauska linkki 1000 awesome things -sivustolle. Saitilta löytyi myös "mahtavia ruoka-asioita" kuten suurimman keksipalan sisältävä jäätelölusikallinen ja Ceasar-kastikkeessa uiva salaatinlehti. Sivuston innoittamana päätin listata myös omia mahtavia ruoka-asioita:

Extrasuolainen salmiakkipääkallo
Salmiakkipääkallot ovat tietysti suolaisia, mutta joskus pussin/karkkiboksin pohjalta löytyy extrasuolainen kallo. Tiedättehän, se suolasta valkoiseksi huurtunut möhkäle joka on onnistunut nappaamaan mukaansa muutaman muunkin karkin suola-annokset. Kyseessä on todellinen löytö, joka pitää nauttia nopeasti ennen toisen syöjän pääkallobongailua...

Rapsakka viinirypäle
Vihaan, vihaan vetisiä viinirypäleitä. Sitäkin enemmän rakastan "kuivia" viinirypäleitä, jotka rapsahtavat puraistessa. Koostumus löytyy useimmiten tummista viinirypäleistä.

Latte ilman maitovaahtoa
Oikeaoppiseen latteen ei tule maitovaahtoa (korkeintaan hieman pehmeää vaahtoa pinnalle), mutta silti helsinkiläisistä kahviloista saa lähes poikkeuksetta järkyttävät määrät maitovaahtoa omaavia "latteja". En ymmärrä, miten vaikeaa voi olla käsittää ettei latte ole "iso cappucino". Muutamasta paikasta saa kuitenkin hyvää kahvia ja näihin kuuluvat La Torrefazione, Espresso Edge sekä Kaffecentralen (myymälä & kahvila).

Pieni mandariiniviipale
Joskus mandariinista löytyy minikokoinen viipale, joka on makeampi ja kaikilla mittareilla parempi kuin muut "tavalliset" viipaleet.

Toisen tekemä leipä
Toisen tekemä voileipä maistuu yksinkertaisesti paremmalta kuin oma. Mistäköhän sekin johtuu?

T. Fakta

P.S. Löytyykö lukijoilta omia mahtavia ruoka-asioita?

5 kommenttia:

 1. Puoliksi sula voi paahtiksen päällä
  Paahtoleivän voitelu on tarkkaa puuhaa. Jos sen voitelee liian kuumana, voi sulaa näkymättömiin ja leivästä tulee tympeä, lötkö läpyskä. Jos paahtoleipä on ehtinyt jäähtyä liikaa, se kovettuu, eikä voi sula lainkaan. Parasta on, jos onnistuu voitelemaan paahtoleivän niin, että voi sulaa osittain, mutta paksuimmista voitelukohdista se jää näkyviin.

  Kypsä avokado
  Harvinainen herkku suomalaisissa ruokakaupoissa.

  Toka lettu
  Miksi ensimmäinen lettu aina epäonnistuu?

  VastaaPoista
 2. Kuuma kaakao
  Kaakao on kahviloissa aina korkeintaan haaleaa.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Haha voi paahtoleivällä :D Mutta siis tiedetään mistä puhut!

  LÄ: Totta! Hyvä kaakao löytyi muuten Cafe Engelistä, jossa nautittiin minttu-kaakaota. Tehosi kävelyreissulla ilmestyneisiin pakkaspuremiin ;)

  VastaaPoista