keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Afrikkalaisittain maustettua kanaa

Saimme muutama viikko sitten Meiralta laatikollisen erilaisia mausteita, joista löytyi myös tässä reseptissä käytetty Afrikka-mauste. Rouhittava maustesekoite kuuluu myllymausteiden sarjaan, josta löytyy myös mm. Etelä-Amerikka, Pohjola sekä Sisilia.

Afrikka-maustetta (sis. chili, valkosipuli, korianteri ja kumina) käytimme kanan mausteeksi ja ruoasta tuli yllättävän hyvää. Valkosipulia ja suolaa piti tosin lisätä, mutta muuten seoksen maut osuivat kohdalleen.

Afrikkalaisittain maustettua kanaa
Afikka-maustetta (Meira)
valkosipulia
suolaa
kanafileitä
öljyä paistamiseen

Hiero kanafileiden pintaan runsaasti Meiran Afrikka-mausteseosta ja murskattua valkosipulia. Paista pannulla kypsäksi. Tarjoile sitruunalla maustetun couscousin ja mantelipapujen kera.

Sitruunalla maustettu coucous
couscousia
vettä
sitruunamehua
kokonaisen sitruunan raastettu kuori
nokare voita

Valmista couscous paketin ohjeen mukaan. Lisää sitruunamehu, raastettu kuori sekä nokare voita. Sekoita ja tarjoile heti.

Manteli-pavut
150g vihreitä tuoreita pavunpalkoja
kourallinen manteleita
loraus sitruunamehua
loraus soijaa
oliiviöljyä
ripaus sinappijauhetta
puolikas murskattu valkosipuli

Kiehauta kattilassa vesi ja keitä papuja noin 3 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä. Paahda manteleita ilman rasvaa pannulla, kunnes ne saavat. Älä polta! Pilko mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita kulhossa sitruunamehu, soija, oliiviöljy, sinappijauhe sekä valkosipuli. Kuumenna pannu, lisää pavut ja kastike. Paista hetki kunnes pavut kuumentuvat. Ota pois pannulta ja lisää mantelirouhe. Tarjoile heti.

Sitten nopea arvio mausteseoksista:
Mausteseokset vaikuttavat ensi kokeilulta päteviltä, sillä sekoitteeseen ei ole lisätty suolaa tai lisäaineita. Toisaalta suomalaisen kaupan maustehyllyn tuntien, hinta saattaa kuitenkin olla suolainen ja seoksen raaka-aineet saisi luultavasti halvemmalla aasialaisista kaupoista. Sekoitteen voisi ajatellakin sopivan niille, joiden lähettyviltä ei aasialaista kauppaa löydy, jotka eivät omista kattavaa maustehyllyä tai joille maustaminen on hieman vieras juttu. Itse voisimme kuvitella ottavamme valmiin sekoitteen mukaan vaikkapa juhannusmökille, jonne ei jaksa raahata kattavaa maustevalikoimaa.


SUHTEET ESIIN!
Kemikaalicocktailin Noora tiesi kertoa, että Yhdysvalloissa on nykyään voimassa laki, jonka mukaan bloggaajien on kerrottava yhteytensä mainostamiinsa brändeihin. Toisin sanoen, "kun bloggaaja kirjoittaa kaupallisesta tuotteesta, hänen on kerrottava yhteytensä sen valmistajiin ja myyjiin" (HS). Vaikka jokainen voi tietysti käyttää maalaisjärkeään, on laki mielestämme askel oikeaan suuntaan. Blogit ovat nykyään media muiden joukossa, joten on vähintäänkin suotavaa, että bloggarit kirjoittavat tuote-asioista rehellisesti. Kun Meira otti meihin yhteyttä ja kysyi haluaisimmeko ilmaistuotteita, vastasimme heti kyllä. Uskomme, että maustearviosta on hyötyä lukijoille ja totta kai on "ihan mukavaa" saada blogimme aihealueisiin liittyviä asioita. Toisaalta lukijat voivat olla jo nyt varmoja, että tekstissä mainitaan AINA jos tuote on saatu ilmaiseksi ja kirjoitamme myös AINA rehellisen mielipiteemme. Tuotemerkkejä saatamme tosin mainita ilman lahjuksia, sillä hyvistä raaka-aineista/tuottajista/kaupoista kannattaa mielestämme vinkata myös muille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti