perjantai 27. marraskuuta 2009

Halpaa samppanjaa

Samppanja on Faktan lempijuoma, vaikka sitä juodaan tässä taloudessa harvoin. Espanjalaista cavaa (Marqués de Monistrol) tulee juotua sitäkin enemmän ja syynä on tietysti hinta. Muun muassa Iso-Britanniassa saa kuitenkin suhteellisen halpaa samppanjaa ruokakauppojen oman brändin alta. Esimerkiksi Tescolla ja Sainsbury'sillä on omat samppanjamerkkinsä.

Yllättäen markettien "halpissamppanjat" ovat kuitenkin myös laadukkaita kuten ilmenee The Times-lehden verkkojutusta. Jutun mukaan Which?-lehden sokkotestissä Sainsbury'sin samppanja sai vain yhden pisteen vähemmän kuin kuuluisa Veuve Clicquot. Jutussa myös kerrotaan, että tv-kokki Gordon Ramsay valitsi juuri Sainsbury'sin samppanjan omiin häihinsä, jotka tosin vietettiin jo vuonna 2001. Voisiko siis olla, että halpissamppanja yltää laatumerkkien tasolle?

Liiallista innostusta toppuuttelee Decanter-lehden päätoimittaja Guy Woodward, jonka mukaan kyse on sattumasta eli halpissamppanjan testipullo oli hyvä poikkeus muuten heikkolaatuisen merkin joukossa. Hmmm... Näinköhän? Harmi, ettei Fakta&Farfalle pääsee testamaan asiaa henkilökohtaisesti johtuen Suomen "mahtavasta" alkoholipolitiikasta. Niiden muuttumiseen asti, kippis cavalle ja hauskaa perjantai-iltaa!

P.S. Näyttääkö kenenkään muun mielestä champagnen virallinen suomenkielinen käännös "samppanja" hassulta? Jotenkin raaka sana, jollekin niin ihanalle..

(Kuva: Romain Heuillaird - Creative Commons)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti