torstai 25. helmikuuta 2010

Tofua thaityyliin

Kiirettä pitää eli pidetään reseptit simppeleinä. Tämä ohje löytyi paljon käyttämältämme Food & Wine -sivustolta. Alkuperäisen ohjeen mukaan resepti on neljälle.

1 rkl öljyä
1 sipuli viipaloituna
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina

1 iso chili viipaloituna

1 tl kurkumaa

4 isoa herkkusientä paloina

500g parsakaalia palasina

1 porkkana ohueksi viipaloituna

1-2
tölkkiä säilöttyjä luumutomaatteja (alkuperäisessä ohjeessa 3 tölkkiä...)
300 ml kookosmaitoa

1 pkt kiinteää tofua

1,5 dl vettä

2 rkl soijaa

iso kourallinen tuoretta thaibasilikaa

limelohkoja tarjoiluun

Kuumenna öljy wok-pannussa Lisää sipuli, inkivääri, valkosipuli ja chili. Kuullota muutama minuutti. Lisää kurkuma, sienet, parsakaali ja porkkana. Wokkaa noin 3 minuuttia. Lisää tomaatit, kookosmaito, tofu, vesi ja soija. Anna kiehua noin 4 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat al dente. Lisää pilkottua basilikaa ja tarjoile limelohkoilla.

BONGAA BLOGGARI
Onko tämä nyt fakta vai mikä, mutta huomaako kukaan bloggaria yllä olevassa kuvassa? Siellä se on, katsokaa tarkkaan! Kuvassa näkyy siis Farfalle työn touhussa eli valokuvaamassa. Pitääpäs muuten tehdä joku päivä bloggaus kuvaamisesta... Hienoja laitteita tai välineitä ei meillä ole, mutta mielikuvitusta kylläkin. Kuvaussessioissa hyödynnetään niin foliota kuin valkoisia kansioita. Noh, lisää näistä kuvauspostauksen yhteydessä!

2 kommenttia:

  1. Mielettömän herkullisen kuuloinen resepti! Hyviä tofureseptejä olenkin tässä metsästänyt kun tuo poikaystäväni on kovin allerginen edes pelkälle ajatukselle moisesta ruoka-aineesta ja vielä minä meinaan sen pään käännyttää :)

    VastaaPoista
  2. Ja eikun kokeilemaan :) Tofu on kyllä haastava ruoka-aine, mutta esimerkiksi seesamöljy maustaa tofua paistettaessa aika kivasti.

    VastaaPoista