keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Perussalaatti

Yksin ei aina jaksa kokata, mutta onneksi hyvä salaatti valmistuu käden käänteessä. Fakta kokkailee arkipäivät yleensä yksin (Farfallen opiskellessa Lahdessa ja tehdessä juttuja muun muassa tälläisiin tapahtumiin), joten salaattia tulee syötyä useasti. Perusalaatti syntyy heittämällä yhteen laadukkaita ja kypsiä (!) raaka-aineita unohtamatta kunnon lorausta oliiviöljyä sekä balsamicoa. Tässä kuitenkin ohje salaattinoviiseille - salaisuus piilee ainesosien sekoittamisessa tasaiseksi "salaattimössöksi", kuten berliiniläisessä Eve & Adam's -salaattibaarissa annokset valmistetaan. (Lue F&F:n Berliini-juttu täältä.)

muutamaa erilaista salaattia (esim. romaine, tammenlehti, vuonankaali, jääsalaatti, rucola jne..)
kypsiä tomaatteja (jostain syystä Suomessa vihannekset ja hedelmät myydään raakana...)
kurkkua
avokadoa
tuoretta basilikaa
fetaa
erilaisia siemeniä (esim. sesamin- ja auringonkukansiemeniä)

Pese kurkku ja tomaatit, leikkaa paloiksi. Paloittele avokado ja lisää kurkun sekä tomaatin joukkoon. Revi mukaan salaattia ja basilikaa. Lisää murusteltu feta sekä pannulla paahdettuja siemeniä. Lisää paljon oliiviöljyä, loraus balsamicoa sekä suolaa ja pippuria. Sekoita kunnes kaikki ainesosat ovat fetan ja öljyn peitossa. Nauti!

LINKKIVINKKI: RUOKABLOGEJA SINKUILLE!
Yksin jaksaa harvoin kokata herkkuillallista, sillä usein seurana on joko lehti, seinä tai vaaleana hohtava tietokoneen ruutu. Jos huomaat haaveilevasi yksinkertaisista resepteistä yhdelle (olet sitten sinkku tai et) kannattaa kääntyä netin puoleen, sillä ainakin pikaisella haulla verkosta löytyy muutama "sinkkuruokablogi". Cooking with the single guy -blogi käsittelee ruokaa myös yleisesti, mutta What do single people cook? -blogin reseptit ovat vain ja ainoastaan yhdelle. Hauska idea! Harmi, että jälkimmäisesta ei löydy kovin montaa reseptiä. Jos tiedät hyviä "ruokaa yhdelle" blogeja/keittokirjoja niin vinkkaa kommenttien puolella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti