maanantai 13. heinäkuuta 2009

Kukkoa viinissä


Ohje on muokattu Denise's Kitchenin sekä Nigel Slaterin ohjeista.
3 kananrintafilettä
1 porkkana
4 sientä
1 sellerin varsi
2 kevätsipulia
5 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1tl kanelijauhetta
hyppysellinen mustapippuria
n.2,5 dl kanalientä
2-3 lasillista punaviiniä
laakerinlehtiä
tuoretta basilikaa

Laita uuni 200 asteeseen. Leikkaa rintafileet, porkkana, sipuli ja sienet suurehkoiksi palasiksi. Leikkaa selleri ja valkosipuli pieniksi paloiksi. Sekoita laakeassa astiassa jauho, suola, kaneli ja mustapippuri. Pyöritä kanapalat kevyesti jauhoseoksessa. Ruskista kanapalat kullankeltaisiksi voissa ja oliiviöljyssä valurautapannulla. Ota kanat pois, lisää viipaloitu valkosipuli, lohkottu sipuli sekä selleri. Paista hetki ja lisää porkkanat sekä sienet. Vihannesten hieman pehmennyttyä, lisää kanaviipaleet, punaviini sekä kanaliemi. Laita uuniin ilman kantta 30min, jonka jälkeen laita päälle kansi ja anna hautua vielä 15-30min.

KUMPI TULI ENSIN?
Vaikka alkuperäinen ohje sisältää nimensä mukaisesti kukkoa, katsotaan hetki tämän reseptin pääraaka-aineen eli kanan historiaa. Nykyään tuntemamme kesykanat polveutuvat Kaakkois-Aasian viidakkokanoista. Eurooppaan kana saapui noin vuonna 500 eaa, joskin eläimellä oli pitkään lähinnä urheilullista ja uskonnollista arvoa. Nykyään kanaa paitsi syödään myös hoivataan. Image -lehden (6-7/2009) artikkeli citykanoista pureutui yhdysvaltalaiseen lemmikkikanailmiöön. Sen mukaan kanat ovat suurin hipsterihitti sitten ensimmäisen iPod-mallin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti