tiistai 14. heinäkuuta 2009

Sitruunainen jogurtti-kanapasta





















3 kananrintafilettä

3 kevätsipulia

2 valkosipulinkynttä
noin 2dl turkkilaista jogurttia
1/4 sitruunan mehu
1/4 sitruunan kuori (raastettuna)
tuoretta basilikaa
loraus valkoviiniä
suolaa
mustapippuria

Laita vesi pastakattilaan kiehumaan. Leikkaa kana paloiksi, viipaloi sipuli ja murskaa valkosipuli. Kaada lämpimälle pannulle loraus oliiviöljyä ja kuullota hetki sipuleita. Ota sipulit pois ja paista kana. Laita tässä vaiheessa pasta kiehuvaan veteen runsaan suolan kera. Lisää sipulit kanojen joukkoon paiston loppuvaiheessa. Kun kana ja sipulit ovat ruskistuneet, kaada päälle loraus valkoviiniä ja ripottele joukkoon suolaa ja pippuria. Anna alkoholin haihtua ja siirrä pannu levyltä pois. Kun pasta on valmis, valuta vedet pois ja siirrä pasta takaisin kattilaan. Lisää loraus oliiviöljyä, n.2dl jogurttia, sitruunamehua, silputtua basilikaa sekä sitruunaraastetta. Sekoita hyvin. Annostele pasta lautasille ja asettele paistetut kanapalat sekä sipulit päälle.

ASIAA BAKTEEREISTA
Wikipedian mukaan jogurttia on syöty nykyisen Turkin alueella jo ainakin 4500 vuotta. Jogurtti valmistetaan Lactobacillus bulgaricus -bakteerilla, jonka tunnisti tieteellisesti ensimmäisen kerran bulgarialainen lääkäri Stamen Grigorov vuonna 1905. Nykyään jogurttibakteereja tuotetaan Japanissa, Yhdysvalloissa sekä Euroopassa. Bulgarianjogurtin bakteeri valmistetaan edelleen Bulgariasta tuodulla hapatteella. Suurin arvoitus lienee kuitenkin liittyvän Lindahls Mejerin Turkisk -jogurttipurkin viiksekkään herran henkilöllisyyteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti