maanantai 13. heinäkuuta 2009

Vihreämpi mozzarellasalaatti


erilaisia salaatteja
puolikas kesäkurpitsa
1 avokado
1 mozzarella
1 tuore punainen chili
kurkkua
1 kynsi valkosipulia
muutama rkl sitruunanmehua
oliiviöljyä
kesäkurpitsan siemeniä
suolaa

Siivuta kesäkurpitsa juustohöylällä. Marinoi palat oliiviöljyssä, sitruunamehussa, murskatussa valkosipulissa ja paloitellussa chilissä. Paahda kesäkurpitsan siemeniä pannulla, lisää hieman suolaa. Kokoa kesäkurpitsan marinoituessa salaattipeti salaateista, avokadosta ja kurkusta. Paista kesäkurpitsat ilman marinadia pannulla. Asettele paistetut kesäkurpitsat salaattipedille, revi päälle mozzarellaa ja kaada päälle marinadi sekä ripottele päälle hieman suolaa maun mukaan. Lisää paahdetut kesäkurpitsan siemenet.

PUHVELIA SARVISTA
Mozzarella di Bufala eli puhvelimozzarella valmistetaan nimensä mukaisesti puhvelin maidosta. Halvempi mozzarella sen sijaan tehdään lehmänmaidosta, joka vaikuttaa juuston koostumukseen. Puhvelimozzarella on pehmeämpää, maukkaampaa ja - valitettavasti - myös kalliimpaa. Buffalomozzarellaa valmistetaan Italiassa noin 33, 000 tonnia vuodessa.

1 kommentti:

  1. Hei

    Hyvältä vaikuttavat, mutta jälkiruoat puuttuvat!
    Ruotkaapas nyt kokkaamaan niitäkin, on mm. marja-aika ainakin torilla.
    terv. Rva Eerikinkadulta

    VastaaPoista