maanantai 13. heinäkuuta 2009

Vuohenjuusto-aurinkokuivattutomaattipizza


Tee ensin pohja ja tomaattikastike:
Pizzapohja:

1,5dl vettä

15g tuorehiivaa / 1/2 pussia kuivahiivaa
1tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
n.3dl durumjauhoja
Liota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Sekota joukkoon jauhot ja lopuksi oliiviöljy.
Anna taikinan kohota n. 30 min liinan alla.

Tomaattikastike (tämä ohje kahteen pizzaan eli kaksinkertaista taikinaohjeen määrät!)

1tlk tomaattimurskaa
1prk tomaattipyrettä
kourallinen tuoretta basilikaa
sipulia
2 kynttä valkosipulia
mustapippuria
oliiviöljyä
suolaa
sokeria
Kuullotta sipuli runsaassa oliiviöljyssä. Laitan sekaan tomaattimurska ja -pyre. Lisää valkosipuli, basilika ja mausteet. Anna hautua ainakin puolituntia ja maista suolan sekä sokerin määrä, korjaa tarvittaessa.


Näin teet pizzan:

Muotoile taikinasta pizza. Lisää päälle tomaattikastike ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista uunissa 300C n. 7 min (laita uuninpohjalle uuninkestävä vedellä täytetty astia). Ota pizza pois ja lisää mozzarellajuustoraastetta sekä vuohenjuustoa. Paista vielä niin kauan kunnes vuohenjuusto hieman tummuu..Ota pois uunista ja lisää päälle rucola.


SÄILYVIÄ KANSANPERINTEITÄ

Aurinkokuivattujen tomaattien tarina lähtee mistäpä muualtakaan kuin Italiasta. Kaiken taustalla on säilytys, sillä tomaatteja kuivattiin talven varalle talojen tiilikatoilla. Ruokien huono säilyvyys on synnyttänyt myös muita kuuluisia sekä herkullisia reseptejä. Kuuluisin säilytykseen perustuva suomalainen tuote on varmasti kalakukko. Myös kalakukon muotoilulla on oma tarkoituksensa - kompakti paketti on helppo kuljettaa paikasta toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti