keskiviikko 15. heinäkuuta 2009
Punainen linssikeitto
Kyseinen resepti on Sikke Sumarin Rakastan ruokaa! -kirjasta, jota voi muutenkin suositella erittäin lämpimästi! Tämä resepti on tosin hieman tuosta Sumarin ohjeesta mukailtu.
n.2dl punaisia linssejä
2 porkkanaa
1 pieni selleri
1pieni lanttu
pala kukkakaalia
1 paprika
1 sipuli
3 valk.sipulinkynttä
2 tkl tomaattimurskaa
n.1,5l vettä
desi kermaa
2 kasvisliemikuutiota
1 tl paprikajauhetta
1rkl korianterinsiemeniä
muutama laakerinlehti
2tl sambal oelek-tahnaa
Hienonna keittokasvikset tehosekoittimessa pieneksi, kuullota sipulin ja valkosipulin kanssa oliiviöljyssä kattilassa. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja tomaattimurska. Keittele hetki ja hienonna lopuksi sauvasekottimella. Lisää huuhdellut linssit, kerma ja mausteet. Anna kiehua n.20 minuuttia.
MIKÄ IHMEEN KYLVÖVIRVILÄ?
Kylvövirvilä eli linssi on erityisesti Intiassa paljon käytetty kasvi. Olisiko syynä ruoka-aineen korkea ravintoarvo ja hinta – ainakin Suomessa linssi on nimittäin halpa raaka-aine. Mielenkiintoinen fakta linsseistä liittyy nimeen. Wikipedian mukaan optisten linssien nimi juontaa juurensa juuri linssikasvista, sillä optisten linssien poikkileikkaus muistuttaa huomattavasti linssin jyvää. Samanlainen esimerkki löytyy lähinnä 1990-luvun puhelinklassikosta, banaanista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti