tiistai 27. lokakuuta 2009

Late night blueberry pie






















Lokakuun ruokahaasteeseen loihdimme amerikkalaisen omenapiirakan (äänestämään pääset muuten täältä), jonka taikinasta jäi pala vielä toiseen piirakkaan. Pakastimme taikinan ja eräänä pimeänä tiistai-iltana päätimme herkutella pikamustikkapiirakalla. Täytteeseen laitoimme mitä kaapista löytyi ja täytyy sanoa, että tässä keittiössä mustikkapiirakka tehdään tästä lähtien turkkilaisella jugurtilla! Sen verran hyvin nimittäin toimi...

1 piirakkapohja (omenapiirakka-reseptistä)
pussillinen pakastemustikoita
2 dl turkkilaista jugurttia
2 munaa
muutama rkl sitruunamehua (oman maun mukaan)
1tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria

Kaulitse taikina ja siirrä se piirakkavuokaan. Pakasta täytteen tekemisen ajaksi. Vatkaa munat kulhossa, lisää jugurtti, sitruunamehu ja sokerit. Sekoita. Kaada taikinan päälle, lisää vielä mustikat ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

MUSTIKKA ON SUPERRUOKAA
Kuten smoothie-reseptissäni kerroin, lukeutuvat erilaiset suomalaiset marjat superfoodeihin eli terveysruokiin. Mustikat sisältävät valtavasti vitamiineja ja sen antioksidanttisuus on marjoista korkeimpia. Mustikka muun muassa
arantaa hiusverisuonten verenkiertoa, parantaa hämäränäköä ja alentaa silmänpainetta, edistää haavojen parantumista ja parantaa sidekudoksen joustavuutta. Kannattaa siis nauttia metsästä löytyviä superruokia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti