maanantai 26. lokakuuta 2009

Tortillat valkosipuli-chili-katkaravuilla

Viime postauksessa keittiömatkailimme Marokkoon. Pimeys ja liiskautuneet lehdet eivät ole kadonneet mihinkään, joten tällä kertaa liikuimme Meksikoon asti. Tämä tortilla-ateria vie texmexin uudelle asteelle ja ruoka on raikasta, mutta maistuvaa! Huom: tätä ruokaa ei kannata tehdä ilman kaikkia ainesosia, makuyhdistelmä on nimittäin tälläisenään täydellinen!



pussi isoja pakastekatkarapuja

1 punainen chili viipaloituna

4 valkosipulinkynttä viipaloituna

vehnätortilloja

tuoretta korianteria

limelohkoja

tuoretta tomaatti pilkottuna

salsaa (La Costeña)

avokadoa viipaleina



Paloittele tomaatit, viipaloi avokadot, pilko korianteri ja limet. Laita pieniin tarjoiluastioihin. Laita pannulle hieman oliiviöljyä ja voita. Lisää viipaloitu valkosipuli ja punainen chili, anna hautua muutama minuutti. Lisää katkaravut ja paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Kokoa tortillat valkosipuli-chili-katkaravuista, avokadosta, tuoreesta korianterista, tomaatista ja salsasta. Päälle vähän limemehua!



MATKALLE?
Joskus pelkkä ruoka-aurinko ei riitä ja lämpöön on päästävä hinnalla millä hyvänsä. Liikaa ei kuitenkaan kannata maksaa, joten tässä hyvä nettivinkki lentojen metsästykseen: Pallontallaajat-keskustelupalsta. Sivulta (Lentomatkustus -> ajankohtaiset tarjoukset) löytyy ajankohtaisia tarjouksia, joita käyttäjät ovat bonganeet eri lento- ja matkayhtiöiltä, ja esimerkiksi Fakta on bongannut sivulta muutamat pidemmät lennot erittäin halvalla. Hyvää metsästysonnea myös lukijoille!

3 kommenttia:

  1. Pakko avautua. Tämä resepti nousi heti ensikokeilun jälkeen ykköseksi arjen pikaruuissani! Tulin taas tarkistamaan ettei mikä aines unohdu ja suuntaankin tästä kauppaan :) kiitos hyvästä blogista!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Ja kyllä, tätä tehdään meilläkin usein ;)

    VastaaPoista
  3. Ja muuten, kannattaa ehdottomasti kokeilla myös vietnamilaisia kevätrullia (http://faktajafarfalle.blogspot.com/2010/01/terveellista-pikaruokaa.html), joissa voi käyttää samaa katkarapureseptiä :)

    VastaaPoista