sunnuntai 2. elokuuta 2009

Spaghetti Bolognese






















Tämä parhaaksi koettu ohje on mukailtu Cooking with Aristos -kirjasta.


1 pkt naudan jauhelihaa

6 kypsää tomaattia
1 pieni purkki Mutti-tomaattipuretta
1 ruukkullinen basilikaa

1 sipuli

5 valkosipulinkynttä

suolaa

pippuria
ripaus sokeria

1 kanelitanko

loraus punaviiniä
extra virgin -oliiviöljyä

Kalttaa tomaatit, poista kuoret ja kannat. Paista
pannulla pilkottu sipuli ja osa pilkotuista valkosipuleista. Lisää kaltatut tomaatit, revittyä basilikaa, loraus punaviiniä, loput valkosipuleista ja kunnon loraus oliiviöljyä. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään tunti tai kunnes ainekset ovat kypsyneet kastikkeeksi. Lisää suola ja pippuri maun mukaan.

Kun kastike on valmis, paista jauheliha kypsäksi erillisell
ä pannulla. Lisää suolaa ja pippuria. Kaada paistetut ainekset kastikekattilaan, lisää basilikaa ja kanelitanko. Anna hautua kannen alla ainakin 30min. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Tarjoile pastan ja parmesaanin kera.

LIBANONIN TUOKSU
Tätä bolognesea eli ragua maustaa kaneli, joka on tunnettu jo vuosituhansia ja löytyy mainintana muun muassa Vanhasta Testamentista. Alunpitäen kaneli oli arvostettu erityise
sti tuoksunsa takia ja esimerkiksi Raamatussa Libanonin kuvaillaan tuoksuneen juuri kanelilta. Tähän kastikkeeseen kaneli antaa paitsi ihanan tuoksun myös pehmeää makua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti