sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Pelmenit

Helsinkiläinen Pelmenit-ravintola on tutustumisen arvoinen paikka Kallion sydämessä. Jos pelmenihimo iskee kuitenkin kotona on pakkasessa hyvä olla varalta pakastettuja pelmeneitä, joita saa ainakin Kolmannella linjalla (nro 28) sijaitsevasta Eesti Marketista. Kauppa on muutenkin pienoinen tutkimusmatka venäläiseen ja virolaiseen ruokakulttuuriin eli kannattaa tutustua hyllyjen antimiin! Tähän ateriaan käytimme siis kaupasta ostettuja pakastettuja lammas- ja kasvispelmeneitä, joista lihavaihtoehto osoittautui onnistuneemmaksi. Pelmenit tarjoilimme perinteisten lisukkeiden kera, joskin Pelmenit-ravintolassa tarjottu chilikastike on tuskin harissa-tahnaa, jota käytimme ystävän vinkistä.

pakastettuja pelmeneitä
voita
kuivattua tilliä
smetanaa
venäläisiä suolakurkkuja
jäisiä puolukoita
harissa-tahnaa

Keitä pelmeneitä ohjeen mukaan eli kunnes kaikki pelmenit nousevat veden pinnalle. Valuta pelmenit, pyöräytä voissa ja ripottele päälle kuivattua tilliä. Tarjoile smetanan, suolakurkkujen, jäisten puolukoiden sekä harissa-tahnan kera.

VIIKKO HILJAISUUTTA, VIIKKO LÄMPÖÄ
Blogimme saattaa kokea pienehköä radiohiljaisuutta seuraavan viikon aikana, sillä Fakta matkustaa etelän lämpöön. Jos auringolta ja merituulelta aikaa löytyy, on blogiin tulossa päivitystä +25C asteesta. Lukijoiden lohduksi Fakta on kuitenkin ajastanut yhden herkkusuita hellivän ohjeen, joka ilmestyy blogissa ensi viikolla. Hauskaa ja herkullista viikkoa!2 kommenttia:

 1. Moikka!

  Mistä tuota harissa-tahnaa saisi Helsingistä oikein hankittua?

  Teidän blogi on aivan huippu :)

  VastaaPoista
 2. Moi lachica!

  Harissa-tahnaa saa ainakin suurimmista S-marketeista. Löytyy puteleiden ja purkeloiden luota :)

  VastaaPoista