perjantai 4. kesäkuuta 2010

YK tuli kaupunkiin

Eilen juhlittiin Pohjoinen rautatiekatu 21:n avautuneen YK-klubin avajaisia. Loppusiivous taisi venyä aina aukeamisajankohdalle asti, mutta lopulta jättimäinen kutsuvierasjono valui superklubin sisälle. Ai miten niin superklubin? Noh, ottaen huomioon paikan musiikkitarjonnan (ns. laadukas elektroninen musiikki + soul, tanssittava jazz, livekeikat jne...) on YK todella iso: se sisältää kolme hieman erilaista tilaa, joissa jokaisessa soi ainakin eilen eri musiikkityylit.

Hieman vanhaa Kerma-klubia muistuttanut pieni ja kuuma (!) alakerta täyttyi avajaisissa indierockista ja muusta "menomusiikista", yläkerran avara ikkunabaari Wahoo!:n lempeämmistä soulin ja jazzin soinnuista ja iso, hieman Kuudennen linjan fiilistä omaava, liveklubi housepainotteisesta poljennasta. F&F:n suosikkitilaksi osoittautui YK:n ikkunabaari, jota valaisi kauniisti vastapäisesta talosta heijastuva ilta-aurinko. Tuossa baarissa voisi kuvitella siemailevansa yhden jos toisenkin kesädrinkin...Varokaa vain, tänä kesänä olemme vannoneet, että vietämme edes vähän enemmän aikaa myös Pitkänsillan vääräl..eikun siis toisella puolella!

Kaiken kaikkiaan YK:sta jäi kiva fiilis. On erityisen hyvä juttu, että klubia on jaettu selvästi erillisiin tiloihin, jolloin paikalle voi saapua niin hengailemaan kuin tanssilattialle riehumaan. Myös akustiikasta oli huolehdittu hyvin: Faktan kammoksuma kakofonia (kaksi erillistä rytmiä/soundia/ääntä samassa tilassa ei ole hyväksyttävää) oli tiessään ja muutenkin tilojen äänentoisto toimi hyvin.

On myös pakko yhtyä erään tuttavan kehuihin siitä, ettei paikasta oltu tehty "liian fiiniä" vaan kaikki tilat olivat aika rentoja. Myös baaritarjoilu toimi ripeästi ja poket olivat tuttuun tapaan poikkeuksellisen ystävällisiä. Yleisarviona voi sanoa YK:n olevan klubi, josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Klubin suurehkoon kokoon viitaten on kuitenkin lopetettava testiraportti erään ystävän osuvalla kommentilla: "YK on on nuorten (ja vähemmän nuorten) aikuisten teinidisko, jossa soi tosi hyvä musiikki."

Käykää siis testaamassa ja tanssimassa, kesän ohjelman löydätte täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti