torstai 14. tammikuuta 2010

Annos kuin taideteos

The New York Timesin verkkosivuilta löytyi kiinnostava uutinen liittyen ruokaan ja taiteeseen. Juttu nimittäin käsittelee kirjaa, jonka jokainen resepti on saanut innoituksensa Louvren ruokaa kuvaavista taideteoksista. Itse jutusta löytyy kaksi reseptiä, joista ensimmäinen perustuu Jean-Siméon Chardinin vuonna 1725-1726 maalaamaan teokseen ja toinen Luis Eugenio Meléndesin vuonna 1700-luvulla maalaamaan tauluun. Käykää katsomassa! Itse kirjan voi tilata Amazonista, tässä suora linkki. Me jäimme kuitenkin miettimään mistä kaikista maalauksista voisi tehdä ruokaa. Mikä ruokala-annos olisi esimerkiksi Jackson Pollockin Galaxy (yllä)? Entä Mirón Sininen I ? Ideoita ja keskustelua taideannoksista otetaan vastaan!

(Kuvat: Abstract-Art & Peculiar Velosity)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti