tiistai 26. tammikuuta 2010

Vehnätön tammikuu: erävoittoja ja lipsumisia

Vehnätön tammikuu lähestyy loppuaan. Kuukausi on ollut mielenkiintoinen kokeilu, mutta elämämme muuttuu tuskin täysin vehnättömäksi sen jälkeen. Olemme nimittin kohdanneet vehnättömyyden pahimman haastajan: laskiaispullan. Kahviloiden vitriineissä pullistelevat kermapullat ovat testanneet tahdonvoimaa aikalailla - miten joku edes voi näyttää niin herkulliselta?

Kolmen viikon aikana pahin pastanhimo on kuitenkin laantunut eikä kaupan leipätiskin ohi käveleminen tuota enää ongelmia. Myös oma virkeystaso ja hyvä fiilis on kasvanut, kun ei ole ahtanut itseään täyteen leipää tai pastaa. Toisaalta ajoittain olemme kaivanneet jääkaapista löytyvistä jämäaineksista kehiteltyjä pastaruokia, sillä munakkaat ovat alkaneet tökkiä eikä riisiäkään jaksaisi joka päivä syödä. Toisaalta tammikuun aikana "löydetty" quinoa on tehnyt pysyvän vaikutuksen ruokavalioomme. Kokeilimme sitä muun muassa Chili sin carnen kera.

Hyvästä olosta huolimatta on totuuden nimissä kerrottava myös lipsumisista. Farfalle on nimittäin kuukauden aikana nauttinut äärimmäisissä nälkäolosuhteissa kerran pizzaa sekä vehnätortilloja. Viime sunnuntaina suuhun livahti myös Ben & Jerry'sin Strawberry Cheecake -jäätelöä, joka sisältää vehnää. Aijai! Mutta viikko aikaa vielä kieltäytyä ja se viedään loppuun kunnialla. Täytyy kuitenkin myöntää, että Fakta haaveilee jo nyt 1. helmikuuta nautittavasta jättimäisestä laskiaispullasta! Saa nähdä mikä on fiilis sen jälkeen... Koko vehnättömän kuukauden arviointi sekä fiilistelyt tulossa toki viikonloppuna!

P.S. Teimme vehnättömän aterian kuukauden ruokahaasteeseen ja äänestämässä voit käydä täällä!

(Kuva: Matti Mattila - Creative Commons)

1 kommentti: