lauantai 30. tammikuuta 2010

Merta edemmäs makkaralle

Pakkautuessamme kolmansiin housuihin, neljänsiin villapaitoihin ja jo toisiin villakaulaliinoihin kävi mielessä, onko tässä mitään järkeä. Elohopea laski -16C ja tuulikin pyöri puuskissa yli kuuden metrin vauhtia. Epäröivät katseet kohtasivat hetkellisesti ja jopa ilman sanoja ymmärsimme kyseenalaistavamme mielihalumme makkaraan. Onko lihanhimo naaman jäädyttävää pakkasta vahvempi? Kyllä.

Pukeutumisemme oli varmasti kaukana Hel Looksin muotipiireistä, mutta 10 hengen villaan, karvaan ja untuvaan pukeutuneessa seurueessamme tunsimme olevamme yhtä perhettä. Matka kohti makkaraa ja kuumia juomia alkoi hilpeissä tunnelmissa Helsinginkadu kulmilta. Suuntasimme retkemme kohti talvista Seurasaarta, jossa vierailijat pääsevät grillipuuhiin juhlakentän vierellä sijaitsevalle avogrillille. Perille päästyämme ei kulunut aikaakaan kun pakkasen purema luontoäiti pakotti turvautumaan lämmikkeisiin. Minttukaakao ja rommilla terästetty omenglögi täyttivät tehtävänsä. Kuumien juomien lisäksi ravitsimme talven ryvettämää mieltä lisäaineettomalla Vatajan Oiva-grillimakkaralla. Kyllä se taitaa olla niin, että talvea jaksaa vain siitä nauttimalla!

Tässä vielä nauttimamme kuumien juomien reseptit muille talven retkeililjöille. Pakkasilla kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan yksi termospullo retkeilijää kohden, sillä kuuma juoma maistuu erityisesti pysähdyspaikalla kun kylmä ilma alkaa todenteolla pureutua vaeltajan luihin ja ytimiin. Molemmat ohjeet ovat 0,5l termospulloon.

Omenaglögi:
3,5dl omenamehua

1,5 dl vaaleaa rommia
1 kanelitanko
puolikas pussillinen glögimaustetta
loraus sitruunamehua

Kiehauta omenamehu mausteineen. Lisää rommi ja p
urista mukaan sitruunamehua. Siivilöi juoma termospulloon.

Minttukaakao:

5dl maitoa
kaakaojauhetta
minttuviinaa

Kuumenna maito, lisää kaakaojauhe ja sekoita. Lisää minttuviinaa. Lisää minttuviina, sillä ensimmäisellä kerralla et kuitenkaan laittanut tarpeeksi. Nauti esimerkiksi nuotiolla paahdettujen vaahtokarkkien kera.

MITEN SEURASAAREEN?
Seurasaareen pääset suoraan jäitä pitkin kävelemällä tai keskustasta bussilla numero 24. Saaren juhlakentällä sijaitseva kioski on avoinna viikonloppuisin ja sen aukiololoaikoina on vierailijoilla mahdollisuus käyttää saaren puugrilliä. Vierailijat sytyttävät grillin itse eli tulitikut mukaan! Matkaan kannattaa pakata myös ylimääräinen villapaita tai -viltti, sillä pysähdyttäessä tulee helposti kylmä. Jos makkara ei maistu tai haluaa nauttia kuumia juomia sisätiloissa suosittelemme vierailemaan Villa Angelicassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti